Troben morta l'actriu Verónica Forqué a casa seva

Les primeres hipòtesis de la policia conclouen que l'actriu s'hauria suïcidat

RedaccióActualitzat

L'actriu madrilenya Verónica Forqué ha estat trobada morta aquest dilluns al matí a casa seva, a Madrid. Tenia 66 anys. Segons han confirmat a EFE fonts de la investigació, Forqué s'hauria suïcidat.

Una persona hauria trucat al 112 aquest migdia per avisar d'un intent de suïcidi en un pis del carrer Víctor de la Serna, segons fonts de la mateixa agència. Els equips d'emergència desplaçats fins al lloc dels fets només han pogut confirmar la mort de l'actriu.

Verónica Forqué, que va fer un salt en la seva carrera amb el paper de Cristal a "Qué he hecho yo para merecer esto?", de Pedro Almodóvar, va debutar al cinema el 1972 amb "Mi querida señorita", de Jaime de Armiñán.

Entre altres molts premis, havia guanyat quatre Goya, una Bisnaga de Plata del Festival de Màlaga, una Espiga d'Or de la Seminci de Valladolid i dos Premis Sant Jordi de Cinematografia.

De seguida que s'ha sabut la notícia, les xarxes socials s'han omplert de missatges per acomiadar-la: per exemple, l'actor i director Antonio Banderas l'ha definida com "una dona dolça, espiritual i bona companya":

 

 

El dramaturg i director Guillem Clua ha fet referència a la causa de la seva mort, que ha qualificat de "pandèmia silenciosa": 


De gira fins fa poc

Fins aquest any va estar de gira per tot Espanya amb l'obra "Las cosas que sé que son verdad", una reflexió sobre la família, que li va valer el Premi Max 2020 a la millor actriu protagonista.

A les seves darreres aparicions televisives, al programa Masterchef Celebrity, havia parlat sovint de les depressions que havia patit.

I de fet va abandonar el programa per aquest motiu, per mirar de prioritzar la seva salut mental. També les morts de persones properes l'havien afectat molt: les morts de la seva mare, del seu germà o de Rosa Maria Sardà.


Cinema, teatre i televisió

En la seva llarga carrera havia intervingut com a actriu en 29 pel·lícules, en 22 programes de televisió, entre sèries i programes especials, i en 17 obres de teatre.

Una de les sèries de televisió va ser "Dues dones divines", que va protagonitzar juntament amb Rosa Maria Sardà, que va durar 12 capítols i es va emetre el 2011:

 

 

ARXIVAT A:
CinemaTeatreSalut Mental
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut