Una de les últimes imatges de Jürgen Conings, el militar buscat per les forces de seguretat belgues
Una de les últimes imatges de Jürgen Conings, el militar buscat per les forces de seguretat belgues
Bèlgica

Troben el cos del militar fugitiu que va amenaçar de mort un popular viròleg belga

El militar, amb lligams amb l'extrema dreta, va desaparèixer fa més d'un mes i les forces de seguretat de Bèlgica s'havien mobilitzat per localitzar-lo

RedaccióActualitzat

La Fiscalia belga ha confirmat que s'ha trobat el cos sense vida de Jürgen Conings, el militar amb lligams amb l'extrema dreta que feia un mes que estava en recerca i captura després d'amenaçar de mort un conegut viròleg del país.

El cos de Conings s'ha trobat en una zona boscosa de la comuna de Dilsen-Stockem, a la frontera amb els Països Baixos. La Fiscalia creu la causa més probable de la mort del militar fugitiu és un suïcidi amb arma de foc, però ha precisat que cal esperar els resultats de l'autòpsia.

Conings, un expert tirador de 46 anys, va fugir fortament armat el 17 de maig i es creu que ha viscut amagat al bosc. Després de les greus amenaces a Marc Van Ranst, un viròleg que s'ha convertit en figura mediàtica a Bèlgica per la pandèmia, tot el país estava pendent de la seva detenció.

Durant setmanes, un gran dispositiu format per més de 300 policies i militars l'han buscat per tot el país, sense resultat fins ara. El nom de Jürgen Conings ocupava un lloc destacat en la llista de potencials terroristes d'ultradreta amb què treballen les forces de seguretat.

L'exèrcit i la policia belga han mantingut un gran dispositiu per detenir el militar negacionista i relacionat amb grups de la ultradreta
L'exèrcit i la policia belga han mantingut un gran dispositiu per detenir el militar negacionista relacionat amb grups de la ultradreta (Reuters/Yves Herman)

Segons els mitjans locals, el cadàver de Conings l'ha trobat l'alcalde del municipi de Maaseik. L'home havia sortit a fer un volt en bicicleta i ha sentit una fortor en un camí per on passen poques persones. De seguida ha sospitat que podria tractar-se del militar fugitiu i ha avisat la policia.

El viròleg Marc Van Ranst, que ha viscut tot aquest temps amb protecció policial, ha explicat al seu compte de Twitter que els seus pensaments avui estan amb la família de Jürgen Conings perquè "perden un pare, un familiar, un amic".

ARXIVAT A:
Extrema dretaCovid-19Coronavirus
Anar al contingut