Thibodaux, el caiman al qual li han trobat 70 monedes a l'estómac en una inspecció rutinària

Troben 70 monedes dins l'estómac d'un caiman blanc en un zoo dels Estats Units

L'animal va ser operat d'urgència i el zoològic ha fet un comunicat en què demana als visitants que deixin de llançar monedes a les aigües del recinte

RedaccióActualitzat

Els veterinaris d'un zoològic de Nebraska, als Estats Units, van descobrir 70 monedes dins d'un exemplar de caiman blanc de 36 anys. Va ser durant una exploració habitual que es va fer als deu caimans que viuen al mateix recinte.

Aquests exàmens consten d'una anàlisi de sang i radiografies de diferents parts del cos. Va ser llavors quan els veterinaris van identificar "objectes metàl·lics estranys" dins de l'estómac d'en Thibodaux, un caiman blanc.

Les monedes dins l'estómac del caiman (Omaha's Henry Doorly Zoo and Aquarium)

Els treballadors del recinte van actuar ràpidament i van fer una cirurgia urgent per retirar les monedes a en Thibodaux, abans que posessin la seva vida en perill.
 

Visitants que llancen monedes a les aigües del zoo

Les autoritats del zoo especulen que les monedes haurien arribat a l'estómac del caiman a causa dels visitants, que llencen aquests objectes a les diferents zones aquàtiques que hi ha repartides al recinte.

Arran d'això, el zoològic ha emès un comunicat a la seva pàgina de Facebook demanant als visitants que no llencin més monedes a les aigües del zoo, perquè podrien causar danys irreparables a les diferents espècies.

La veterinària associada Christina Ploog, encarregada de dirigir el procediment, explicava com es va dur a terme l'operació:

"Es va col·locar una canonada de plàstic per protegir-li la boca i poder passar amb seguretat les eines per accedir a les monedes; una càmera ens va guiar en la recuperació d'aquests objectes."

 

Imatge de la intervenció per eliminar les monedes de l'estómac del caiman (Omaha's Henry Doorly Zoo and Aquarium)

El zoo va comunicar que les proves de raigs X fetes a en Thibodaux després de la intervenció van confirmar que els objectes s'havien extret amb èxit i va afegir que l'animal "es va recuperar bé del procediment".

Ploog va declarar a un mitjà de notícies local que la gent no s'adona del perill que pot representar llençar les monedes en aquests llocs, ja que podrien contenir productes químics tòxics per als animals.

Mandy Rosenquist, una treballadora del zoo, va afegir que si algú es vol desfer de l'efectiu, ho pot fer en un "pou dels desitjos" que hi ha al recinte, on cada moneda es destina a una organització dels encarregats de tenir cura del zoo.

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut