Troballa envoltada de misteri: un grup excursionista localitza restes d'un tanc nazi al Pertús

La descoberta l'ha fet el grup Gas Mountain de l'Alt Empordà, que ja ha referenciat fins a 2.000 búnquers de defensa per preservar el patrimoni històric

RedaccióActualitzat

El grup excursionista Gas Mountain ha trobat les restes d'un tanc nazi en una zona boscosa del Pertús, a la Catalunya Nord. En concret, una torreta del tanc Panzer modificada, coneguda com a Panzerstellung, que s'ha descobert en un indret que no es vol revelar, per evitar que sigui objecte d'actes vandàlics.

La sorprenent descoberta explica un episodi poc conegut de la Segona Guerra Mundial, sobretot, per la ubicació on ha aparegut, a tocar de la frontera, segons explica l'historiador David Garcia:

"Aquesta troballa ens diu que els alemanys van arribar a la línia fronterera i miren al sud. No podem dir on és, però la seva ubicació és bastant espectacular."

Aquesta línia de defensa estava formada per desenes de búnquers semienterrats i coronats per torretes de tanc que, segons aquest historiador, servien al règim nazi per vigilar des de la frontera un eventual atac aliat per la rereguarda, que pogués venir des de la Costa Brava fins al País Basc.

Els búnquers també els servien com a control fronterer, com s'explica en aquest reportatge.

 

 

ARXIVAT A:
PatrimoniMemòria històrica NazismeSegona Guerra Mundial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut