Pla tancat d'una de les concentrades parlant per un megàfon a la protesta organitzada per la PAH, les Kelly's i Assemblea de Barris per un…
Pla tancat d'una de les concentrades parlant per un megàfon a la protesta organitzada per la PAH, les Kelly's i Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible davant l'Hotel Hesperia Barcelona Ramblas, el 30 de setembre del 2019 (Horitzontal)

Triple protesta davant d'un hotel de Blackstone al Raval en una acció més de la "guerra" contra el fons d'inversió

ACN Barcelona.-La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), l'associació de netejadores d'hotel Kellys i l'Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible han protestat davant d'un hotel propietat de Blackstone en una acció que han descrit com un pas més en la "guerra" contra el fons inversor, en paraules de la portaveu de la PAH, Lucía Delgado. Desenes de membres de les tres organitzacions s'han concentrat a la porta de l'Hotel Hesperia Barcelona Ramblas per "fer saber als clients que el propietari de l'hotel on dormen especula, enganya i fa fora de casa a les famílies de Barcelona", ha explicat Delgado. Càntics com "Si això no s'arregla, guerra, guerra, guerra" o "No s'entén, gent sense casa i cases sense gent" s'han repetit a l'entrada de l'edifici, l'únic hotel que Blackstone té a la ciutat.

Els participants d'aquesta "acció sorpresa" han tornat a reivindicar les demandes que la PAH va traslladar als representants del fons d'inversió en una reunió el mes de juny, sobretot que actui d'acord amb la llei 24\/2015 que obliga els grans tenidors a oferir un lloguer social abans d'executar un desnonament. A més, també han exigit a Blackstone que renovi els contractes de 500 famílies vulnerables a Barcelona i que compleixi amb el compromís d'oferir una solució a aquestes famílies abans del 23 de juliol.Les associacions també han acusat aquest fons voltor de fomentar la precarització de la feina de col·lectius com les netejadores d'hotel, les Kellys. A més, han alertat que s'ha detectat una tendència de compra d'hotels per part de fons d'inversió com Blackstone. "El sector turístic s'està financiaritzant", ha dit el portaveu de l'Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible, Daniel Pardo. "En molts casos cadenes d'hotels venen la propietat dels hoteles i només mantenen la gestió, no és que Blackstone es posi a gestionar hotels perquè no ho sap fer, el que sap fer és comprar, esperar i vendre", ha explicat Pardo."A més de fer fora les famílies vulnerables de casa seva, Blackstone està comprant hotels per especular", ha afegit Delgado. La compra de l'Hotel Barcelona Experia Ramblas és una de les adquisicions hoteleres del grup, que s'està convertint en un dels majors propietaris d'hotels d'Espanya i està aprofitant per comprar cadenes a preu baix com la cadena Marina d'Or, de la mateixa manera que van fer amb la compra de les hipoteques de Caixa Catalunya, ha explicat l'activista. "És important que es visibilitzi que Blackstone ja està fent un pas més per especular amb la ciutat", ha reblat Delgado.

Anar al contingut