Agents custodien material requisat a la porta d'un domicili escorcollat (ACN)
Figueres

Tretze detinguts en una operació contra el tràfic de marihuana a gran escala a l'Empordà

A l'operació, conjunta de Mossos i Duanes de l'Agència Tributària, s'han fet escorcolls a Figueres, Sant Pere Pescador, Vilacolum, Vilamacolum, l'Escala, Castelló d'Empúries i Girona

Redacció/Agències

Els Mossos d'Esquadra i la direcció adjunta de vigilància duanera de l'Agència Tributària estan duent a terme un operatiu conjunt contra el tràfic de marihuana a l'Alt Empordà. Durant l'operació s'han detingut tretze persones relacionades amb una organització criminal assentada a la zona, segons el balanç dels Mossos.

Els Mossos han desplegat 250 agents en un dispositiu que han dut a terme un toral de 15 entrades i escorcolls.

Figueres, epicentre de l'operació, s'ha registrat tres domicilis i una nau on hi havia una plantació de marihuana. La resta s'ha fet a altres municipis de l'Alt Empordà, --Sant Pere Pescador, Vilacolum, Vilamacolum, l'Escala, Castelló d'Empúries-- i Girona.

La policia ha requisat dues armes de foc, 14 quilos de cabdells de cànnabis i 5.000 plantes de marihuana. 

Han participat en l'actuació unitats de la Divisió d'Investigació Criminal, la BRIMO, l'ARRO, la unitat canina, mitjans aeris i efectius de Seguretat Ciutadana i agents de vigilància duanera de l'Agència Tributària. 

L'operació ha desplegat 250 agents dels Mossos d'Esquadra a Figueres i altres localitats de l'Alt Empordà (3cat)


Detingut el presumpte líder de l'organització

L'operatiu ha començat cap a les sis del matí i s'ha fet de forma simultània en diversos municipis de l'Alt Empordà i ja hi ha diversos detinguts. 

Entre els arrestats hi ha, segons la policia, un dels presumptes líders de l'organització, al qual han capturat en un dels registres que s'ha fet a Figueres.

Als detinguts els atribueixen, almenys, delictes contra la salut pública i de pertànyer a una organització criminal

L'operació continua oberta.

 

ARXIVAT A:
NarcotràficDroguesMarihuanaCànnabisMossos d'EsquadraAgència Tributària
Anar al contingut