L'incendi ha passat en un habitatge de la planta 11 (Joaquín Reina/Europa Press)

Tres morts en l'incendi d'un pis en un edifici de més de 20 plantes a la Vila Joiosa

El foc, a l'onzena planta de l'immoble, ha causat la mort a un menor i dos adults i també hi ha 15 persones ferides per inhalació de fum

RedaccióActualitzat

Tres persones d'una mateixa família han mort i 15 han resultat ferides en l'incendi que hi ha hagut aquesta matinada de diumenge a dilluns en un pis d'un edifici de la Vila Joiosa, a la comarca de la Marina Baixa, al País Valencià.

La principal hipòtesi de la Guàrdia Civil és que el foc s'hauria originat per una sobrecàrrega en un endoll de la sala d'estar, segons ha avançat el president de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón.

L'incendi ha passat poc després de les dues de la matinada, en un habitatge de la planta 11 d'un edifici de 24 pisos de l'avinguda Mariners d'aquesta localitat, i s'ha pogut controlar abans que s'estengués per l'edifici.

L'alcalde de la ciutat, Marcos Zaragoza, ha lamentat que, malgrat la ràpida actuació dels bombers i els equips d'emergència, no s'ha pogut evitar la mort de tres persones d'una mateixa família: una dona, el seu fill i el net --de 5 anys--, així com el gos, que era amb la criatura, segons els bombers.  

L'alcalde ha afegit que el fet que s'hagin pogut desallotjar 120 persones dels altres pisos ha evitat danys majors. I el fet que el foc s'hagi declarat de nit i el fort vent que bufava a la zona haurien pogut tenir pitjors conseqüències en l'incendi, segons ha declarat el president de la Diputació d'Alacant i president del consorci de bombers, Toni Pérez.

En els vídeos d'aquests tuits es pot veure el foc sortint per una de les finestres de l'habitatge:


15 ferits per inhalació de fum

Els morts són dos adults i un menor, i els ferits ho han estat per inhalació de fum: 7 dones d'entre 24 i 67 anys, i 8 homes d'entre 13 i 57 anys.

Un dels atesos ha estat un dels policies que han anat a col·laborar a les tasques de rescat, i els ferits els han portat a l'hospital Marina Baixa de la mateixa Vila Joiosa.

Per atendre els afectats per l'incendi s'han mobilitzat quatre ambulàncies --una de les quals era del SAMU-- i una altra de suport vital bàsic.

L'alcalde ha admès que en un primer moment va témer que no passés com a València, l'incendi del barri de Campanar, on van morir 10 persones i les flames van devorar l'edifici en pocs minuts. Ha assenyalat que, a diferència del cas de València, l'edifici de la Vila Joiosa té la façana de ciment, fet que ha evitat la propagació de les flames.

Els cossos de les víctimes han estat traslladats a l'Institut de Medicina Legal per fer-los l'autòpsia, mentre s'investiguen l'origen i les causes que han desencadenat l'incendi, segons ha informat el conseller de Seguretat, Jaime Santamaría.

L'Ajuntament de la Vila Joiosa ha decretat tres dies de dol oficial i ha convocat un minut de silenci en memòria de les víctimes.

ARXIVAT A:
Incendis
Anar al contingut