Barcelona

Tres detinguts acusats de falsificar i distribuir obres d'art de Tharrats

El falsificador estava vinculat al nucli familiar del pintor i actuava juntament amb un marxant d'art i un galerista que facilitaven la posada al mercat de les obres d'art

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres persones acusades de falsificar i distribuir obres d'art del pintor català Joan-Josep Tharrats (Girona 1918 – Barcelona 2001). El falsificador estava vinculat al nucli familiar del pintor i actuava juntament amb un marxant d'art i un galerista que facilitaven la posada al mercat de les obres d'art.

Les actuacions policials es van fer el 18 i 19 de gener, tot i que les investigacions van començar a finals del 2014 arran d'una denúncia que alertava de la venda d'obres d'art falses d'un conegut pintor. Com a conseqüència de les falsificacions, el preu de les obres de Tharrats es va devaluar ja que hi havia un excés de quadres de l'autor. A més, les obres falsificades corresponen a l'última etapa de vida del pintor, molt menys prolífica i, per tant, el volum d'obres creades era desproporcionat en relació amb el que estava a la venda.

Les investigacions van concloure que l'autor de les falsificacions era un familiar del pintor que també certificava obres autèntiques encara que no estava facultat per fer-ho. El marxant d'art feia d'intermediari entre les obres falses i la galeria, que va vendre una gran quantitat d'obres d'aquest artista des de feia vuit anys.

Després de diferents escorcolls a Barcelona, Sant Feliu de Guíxols i Olot, s'han recuperat 260 obres d'art amb la signatura de l'autor i fotografies i fotocòpies a color amb la mateixa signatura. A més, també s'ha intervingut diferent material que es feia servir per a les falsificacions.

Els tres detinguts ja han comparegut davant del jutge i han quedat en llibertat amb càrrecs.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut