Tres dels metges investigats pel cas de les pròtesis de Traiber defectuoses neguen cap relació amb l'empresa

Els acusen per 12 delictes, entre els quals hi ha malversació, blanqueig de capitals, tràfic d'influències, estafa i falsedat documental

RedaccióActualitzat

Tres dels metges investigats pel cas de les pròtesis defectuoses que Traiber va subministrar a la sanitat pública neguen davant del jutge tenir cap relació amb l'empresa. Pel jutjat passaran des d'aquest dimarts alguns dels 47 metges acusats de diversos delictes. Aquesta és la peça separada número 4 del "cas Innova". Dos dels tres declarants "han dit que ni tan sols coneixien l'empresa".

Els primers de declarar aquest dimarts al jutjat d'instrucció número 3 de Reus han estat Miquel Vilardell, expresident del Col·legi de Metges de Barcelona; Enrique Rodríguez, cirurgià ortopèdic de l'hospital Esperit Sant, de Santa Coloma de Gramenet, i Josep Giné, cap del Servei de Traumatologia de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona. Vilaredell ha volgut deixar clar a la sortida dels jutjats que "només li han preguntat per una anotació trobada en el registre de l'empresa, on apareixia el seu nom" però que mai "ningú de Traiber es va posar en contacte amb ell, ni com a especialista en medicina interna ni com a president del Col·legi de Metges".

Segons el jutge, els metges, en connivència amb diversos responsables polítics i de la sanitat pública, haurien cobrat diverses quantitats per afavorir Traiber fins i tot sabent que les pròtesis eren defectuoses. El jutge considera que les comissions que cobraven els metges investigats van suposar un sobrecost per a la salut pública i que els implants van posar en risc la salut de molts pacients.

Els investiguen per 12 suposats delictes, entre els quals hi ha malversació, blanqueig de capitals, trànsit d'influències, estafa i falsedat documental.

Aquesta és una peça judicial separada de la macrocausa del "cas Innova", sobre irregularitats a l'Ajuntament de Reus, que a l'abril va conduir a la detenció de dos regidors convergents, Teresa Gomis i Marc Alza, sospitosos d'haver pressionat l'Hospital de Sant Joan de la ciutat perquè comprés pròtesis Traiber.

Els metges investigats treballen en vint hospitals, tant públics com privats, i alguns han presentat certificats conforme en el seu centre de treball mai han col·locat pròtesis de Traiber i demanen que s'arxivi el cas. Aquesta investigació és la peça separada número 4 del cas Innova. El jutge vol saber si els metges feien servir pròtesis defectuoses a canvi de comissions i regals.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut