El pitjor moment per al trànsit es preveu entre les 11 i la 1 del migdia de dissabte (ACN/Carola López)

Retencions de fins a 7 km a l'entorn del circuit de Montmeló pel Gran Premi de MotoGP

La vies més afectades són l'AP-7 i la C-17. Trànsit recomana accedir-hi amb transport públic

RedaccióActualitzat

Primers problemes de trànsit, aquest dissabte al matí, al voltant del Circuit de Barcelona-Catalunya, a Montmeló, amb motiu de la celebració del Gran Premi de MotoGP

A mig matí el Servei Català de Trànsit informava de 5 km de circulació amb congestió a l'AP-7, en sentit nord, entre Mollet del Vallès i Montornès del Vallès i de circulació amb retencions, a la mateixa via, però en sentit sud, entre Granollers i Montornès del Vallès. 

A aquella hora també hi havia circulació amb retencions a la C-17, en sentit nord, entre Mollet del Vallès i Parets del Vallès.

Més d'hora, fins a les 11 del matí, també s'han registrat problemes de mobilitat a la C-33 i la C-35.


Dissabte "especialment complicat"

El SCT i Protecció Civil recomanen l'ús del transport públic, bàsicament trens de Rodalies i autobús, als assistents al Gran Premi de MotoGP, un moviment de persones que s'afegeix a la mobilitat habitual d'un cap de setmana de finals de maig.

Dissabte és el dia que més preocupa, amb la previsió que sigui "especialment complicat" entre les onze del matí i la una del migdia. Per això Trànsit aconsella evitar aquesta franja horària a la zona del circuit.


El Departament d'Interior ha desplegat un dispositiu especial de trànsit i seguretat amb 480 agents dels Mossos d'Esquadra. Calculen que sortiran 470.000 vehicles de l'àrea d'influència de Barcelona des de divendres al migdia fins dissabte al migdia.
 

Vies més problemàtiques

Fins diumenge, hi ha mesures especials a trams de carreteres principals i secundàries properes a Montmeló, amb carrils addicionals o sentits únics de circulació.

Les vies afectades per les mesures seran: AP-7 (sortides 13,14 i 15), C-33 (sortida 2), C-35, C-17, BP-5002, Nus del Congost i BV-5003 (zona nord), C-1415c i C-352 (Ronda sud de Granollers).

També es reforçarà la senyalització per indicar les rutes d'accés i de sortida i es demana als usuaris que, als voltants del Circuit de Montmeló, no facin cas dels itineraris marcats pel GPS, ja que no inclouen les mesures especials.

Vista aèria del circuit de Montmeló (Europa Press)

Altres mesures

El director de l'SCT, Ramon Lamiel, ha indicat que els conductors que hagin d'aparcar a les zones A o B del circuit hauran d'utilitzar la C-17, i els que tinguin assignades les C o D, l'AP-7 (sortida 13).

D'altra banda, els Mossos d'Esquadra desviaran els camions a la C-35 en dos punts, a la rotonda de Parets i el Nus del Congost. També es posaran cons en alguns vorals per impedir l'aparcament indiscriminat de vehicles. Trànsit recorda que ni turismes ni motocicletes poden estacionar als vorals de les carreteres ni en indrets no habilitats.


Operació retorn

Segons Protecció Civil, diumenge es preveu que 260.000 vehicles tornin a Barcelona i el Servei Català de Trànsit instal·larà carrils addicionals en sentit Barcelona per augmentar la capacitat.

Hi haurà un carril extra a l'AP-7/B-23 entre Vilafranca del Penedès (Alt Penedès) i Molins de Rei (Baix Llobregat), i un altre a la C-32, entre Sant Andreu de Llavaneres (Maresme) i Montgat (Maresme).

Hi haurà velocitat limitada a 100 km/h i, a l'AP-7, en el tram on hi hagi carril addicional en sentit contrari, i els camions hauran de circular a 80 km/h i tindran prohibit avançar.

En les carreteres que envolten el circuit, aquesta vegada Trànsit ha decidit no obrir el carril addicional de tornada a Barcelona "per no perjudicar" els que marxin del campionat, i més després d'algunes situacions d'inseguretat que hi va haver l'any passat, quan algunes motos s'hi van ficar, segons ha explicat Lamiel. Tampoc hi haurà carril addicional en l'operació sortida de dissabte en aquesta zona pel mateix motiu.

ARXIVAT A:
TrànsitMobilitat
Anar al contingut