Barcelona

Tota la comunitat educativa convoca una vaga a tot l'ensenyament i a tot l'Estat

La totalitat de la comunitat educativa s'uneix, per primera vegada, per convocar una vaga a tot l'ensenyament i a tot l'Estat, en protesta contra les retallades.

RedaccióActualitzat
Sindicats, associacions d'estudiants i famílies volen parar tots els nivells educatius, des de les escoles bressol fins a les universitats, en contra de les retallades.

La unitat de la convocatòria la converteix en històrica. És la primera vegada que totes les organitzacions de la comunitat educativa es posen d'acord a fer vaga en tot l'ensenyament i a tot l'Estat.

Montse Ros, secretària general de la Federació d'Ensenyament de Comissions Obreres, advertia que la pèrdua de llocs de treball de professorat que provocaran les retallades és insòlita a la nostra democràcia: "Mai en aquest país des que es van treure els mestres de la República, hi ha hagut acomiadament en massa de mestres i professors de cap nivell. Ens n'anem com a referent històric al moment que Franco expulsa els mestres de la Segona República. És d'una gravetat extrema."

L'observatori per l'educació pública de Catalunya calcula que només en l'educació Primària i Secundària es perdran uns 2.000 llocs de treball.

La vaga està convocada pel 22 de maig, dimarts vinent.
Anar al contingut