Tortosa

Tortosa revoca per unanimitat el títol d'alcalde "honorari i perpetu" a Franco

L'alcalde de la ciutat, Ferran Bel, ha justificat que "l'oblit" del nomenament "és el millor antídot"

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Tortosa ha revocat en un ple extraordinari, aquest dijous al matí, el nomenament del dictador Francisco Franco com a "alcalde honorari i perpetu" de la ciutat, que es mantenia des del 31 de març del 1964. En només uns segons, perquè simplement s'ha anunciat la derogació pactada prèviament entre totes les formacions polítiques, Franco ha perdut aquest títol honorífic a la capital ebrenca.

L'alcalde de la ciutat, Ferran Bel, ha justificat que "l'oblit" del nomenament "és el millor antídot" i ha tret importància a una designació que es va fer a tots els ajuntaments de la província de Tarragona, el mateix dia, per ordre del Govern Civil de l'època.

Bel ha demanat que es revisi a tots els consistoris si aquest nomenament es manté vigent i ha lamentat les crítiques que ha rebut Tortosa, aprofitant la descoberta.

Molts municipis estan consultant els arxius per comprovar si es va seguir aquella ordre encoberta. El Vendrell i Cunit, al Baix Penedès, ja saben que Franco encara hi és alcalde honorífic. Al Vendrell inclouran la revocació al ple del mes que ve. Altres municipis, com Montblanc, ja van donar el pas l'any 2001. 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut