Quim Torra, de visita oficial a Perpinyà
Quim Torra, de visita oficial a Perpinyà
Perpinyà

Torra retreu a Sánchez l'"amenaça" d'un nou 155: "Fins ara ho sentíem d'un altre partit"

Actualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha mostrat sorprès per les declaracions del president espanyol, Pedro Sánchez, en què l'adverteix que la via unilateral cap a la independència pot derivar en una nova aplicació del 155.

"Amenaçar d'aplicar el 155 i coses d'aquestes fins ara ho havíem sentit molt d'un altre partit polític, i tot i que el PSOE també va votar el 155 semblava que entràvem en una nova etapa de diàleg, de negociació. Nosaltres hi som, hi serem sempre."

Torra ha assegurat que "venim d'un referèndum d'autodeterminació i d'una declaració d'independència" i que confia que en la pròxima reunió amb Sánchez, que segons ha dit serà a l'octubre, trobarà propostes:

"Esperem que el president Sánchez expressi d'una vegada quin és el seu projecte polític per a Catalunya; no el tenim clar."

El president ha reiterat que la seva obediència és "vers el Parlament de Catalunya", on està la sobirania del poble, i que en l'anterior reunió amb Sánchez "vam deixar clar que la situació política s'ha de resoldre políticament". En canvi, ha afegit:

"No hem vist cap gest que sembli indicar que volen resoldre políticament la situació."

Respecte a la polèmica dels llaços grocs, que aquests dies ha viscut un punt àlgid, Torra, s'ha manifestat, des de Perpinyà, on avui és de visita oficial, en la mateixa línia que ho va fer Puigdemont.

"Hem de ser tots molt conscients que el gran valor de la convivència i la cohesió l'hem de preservar. Demano a tothom que no ho intentin, que abandonin tota esperança que la societat catalana pugui ser fracturada."

A primera hora, Torra ja havia fet un tuit en què assegurava que "creia haver entès" que es buscaria "una solució política" al problema, reiterava la seva oferta de diàleg i afegia que sempre obeirà el poble de Catalunya.
ARXIVAT A:
Procés catalàPedro SánchezQuim TorraArticle 155
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut