El president de la Generalitat, Quim Torra, aquest dimecres al Parlament (EFE/Andreu Dalmau)

Torra planta Sánchez per carta i no anirà a la conferència de presidents de la Rioja

Retreu la presència de Felip VI a la trobada i demana una reunió telemàtica "de president a president" per a la setmana que ve

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, no anirà aquest divendres a la conferència de presidents convocada per Pedro Sánchez a la Rioja. Així ho ha comunicat aquest matí, per carta, al president del govern espanyol.

En aquesta carta, Torra explica a Sánchez que, atesa l'actual situació de la Covid-19 a Catalunya, considera que no s'ha de desplaçar per tenir una trobada presencial.

"La forma que heu volgut donar-li i la situació actual de la pandèmia a Catalunya em desaconsellen de ser-hi."


D'entrada, retreu la presència del rei d'Espanya a la trobada, i argumenta: "No ens pertoca contribuir a netejar la seva imatge." I recorda que el Parlament va aprovar demanar l'abdicació de Felip VI.

Lamenta, a més, que les conferències telemàtiques mantingudes durant l'estat d'alarma per Sánchez i els presidents autonòmics hagin estat "ben poc útils" perquè només "se'ns hi anunciava un seguit de decisions ja preses".

I denuncia que, de cara a la conferència d'aquest divendres, no s'ha fet cap feina prèvia amb els equips negociadors dels dos governs sobre el repartiment dels recursos i que, per tant, la trobada no seria eficaç.

A més, li demana una reunió bilateral, "de president a president", telemàtica, per a la setmana que ve per abordar el pla de reactivació econòmica elaborat per la Generalitat i altres demandes pendents al govern espanyol.

El president de la Generalitat, igual que el lehendakari, Iñigo Urkullu, ja havia expressat la voluntat de participar telemàticament, per videoconferència, en aquesta conferència de presidents, possibilitat que va descartar el govern espanyol.

Sánchez va fer una carta a tots dos presidents per demanar-los personalment que es desplacessin fins a la Rioja.

ARXIVAT A:
Quim TorraPedro Sánchez
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut