Només s'han venut dos bitllets del 1r premi de la Grossa de Cap d'Any, el 08702

El segon premi ha estat per al 50913 i se n'han venut menys de la meitat de butlletes, mentre que el tercer, el 01411, sí que s'ha repartit íntegrament

RedaccióActualitzat

El primer premi de la Grossa de Cap d'Any ha estat per al número 08702, premiat amb 200.000 euros el bitllet. Només ha tingut dos guanyadors, ja que només se n'havien venut dos bitllets. L'un, en un estanc de Sant Boi de Llobregat i l'altre per internet.

S'han repartit, doncs, 400.000 euros. Malgrat que 48 bitllets de la sèrie han quedat per vendre, Loteries de Catalunya ha explicat que no es planteja fer cap canvi en el sorteig. Sigui com sigui, la recaptació milionària dels números premiats a la Grossa i no venuts es destinaran a finalitats socials. 

Els números posterior i anterior guanyen 2.000 euros per bitllet. I es premien amb 35, 250 i 1.000 euros les butlletes que tinguin les dues, tres o quatre últimes xifres, respectivament. A més, els números acabats amb 2 cobren el reintegrament de 10 euros.

L'estanc de Sant Boi on s'ha venut una butlleta de la Grossa, tancat aquest diumenge

Segon premi: 50913

El segon premi ha estat per al 50913. Tenir un bitllet d'aquest número significa haver guanyat 65.000 euros.

D'aquest segon premi s'han venut menys de la meitat de butlletes: 18 de les 50 que hi havia disponibles. La majoria (15) s'han venut en un estanc del carrer Comte d'Urgell de Barcelona.

Les altres tres s'han venut en un altre punt de venda de Barcelona, a les Roquetes (Sant Pere de Ribes) i l'Hospitalet de Llobregat, respectivament.

Els números anterior i posterior al 50913 tenen un premi de 650 euros la butlleta. Els bitllets que tinguin les mateixes quatre, tres i dues xifres que el segon premi obtenen 300, 75 i 25 euros respectivament.

La responsable d'un estanc a Barcelona, al carrer Comte d'Urgell, on s'ha venut el segon premi de la Grossa de Cap d'Any

Tercer premi: 01411

El tercer premi, dotat amb 30.000 euros per bitllet, ha estat per al número 01411. S'ha repartit sobretot a Sant Vicenç dels Horts. També a Salt, Calaf, Badalona i Molins de Rei

En aquest cas, sí que s'havien venut totes les butlletes d'aquest número, 50 en total. 

El número posterior i anterior al tercer premi obtenen 500 euros per butlleta. Els que tinguin les dues, tres i quatre últimes xifres que coincideixin, guanyen 20, 35 i 200 euros respectivament.

 

Quarts premis: 80243 i 08300

El primer quart premi en saber-se ha estat el 80243. S'ha venut a Agramunt i per internet. 

L'altre quart premi ha estat per al 08300 i s'ha venut íntegre a Manresa

El quart premi són 10.000 euros per butlleta. També es donen 200 euros al número anterior i posterior i altres premis menors als números que tinguin la terminació de dues, tres i quatre últimes xifres. 

Els quarts premis han tingut en total 31 guanyadors perquè no s'han venut totes les butlletes. 


Cinquens premis: 04501, 39639 i 34975

El primer cinquè premi en sortir ha estat el 04501. Ha estat venut a Vilafranca del Penedès, l'Hospitalet de Llobregat i també per internet. 

Tot seguit, ha sortit el 39639. Ha estat venut a Roses, Terrassa i per internet. 

L'últim cinquè en sortir ha estat el 34975. S'ha venut a Puig-reig i Parets del Vallès.

Els cinquens premis estan valorats amb 5.000 euros per butlleta. També es donen 150 euros al número anterior i altres premis menors per la terminació de les dues, tres o quatre últimes xifres.  

Els cinquens han tingut en total 72 guanyadors. 

 

08830, primer premi de la Dooble

El primer premi de la Dooble ha estat per al 08830 i l'ha venut l'Agrupament Escolta i Guia de Sant Ramon Nonat, de Sant Boi de Llobregat. Es dona la circumstància que el 08830 és el codi postal d'aquesta població. 

S'han repartit un milió d'euros entre totes les participacions que ha fet aquesta entitat, la qual a més ha guanyat 30.000 euros del sorteig promocional. 

 
L'Agrupament Escolta i Guia de Sant Ramon Nonat, de Sant Boi de Llobregat, ha repartit el primer premi de la Dooble

El segon premi de la Dooble ha estat per als números 68943 i 16913, dotats amb 250.000 euros cadascun. Les participacions del 68943 les ha repartides el Club d'Handbol de Móra la Nova i les del 16913 han estat venudes per la Penya Barcelonista de Vidreres

 

De tercers premis de la Dooble, n'hi ha 3 i tots estan dotats amb 100.000 euros. Un d'ells, el 17520, l'ha repartit l'ANC de la Cerdanya. També ha obtingut un tercer premi el 03547, repartit pel Futbol Club Oló de Santa Maria d'Oló. L'altre, el 25478, l'ha repartit l'Associació d'Armats de Mataró

 

TV3 ha ofert en directe l'onzena edició del sorteig de la Grossa de Cap d'Any, des de les instal·lacions de Sant Joan Despí. El programa, presentat per la periodista Anna Simon, acompanyada pels humoristes Fel Faixedas i Carles Xuriguera, ha arribat amb la novetat de la Dooble, que s'ha fet amb un sorteig digital. 

En aquesta edició, el joc de la Dooble acompanya la Grossa de Cap d'Any, de manera que en una mateixa participació hi ha dos números, un participa a la Dooble i l'altre a la Grossa de Cap d'Any. Aquest joc de loteria, adreçat a tota la ciutadania, està creat especialment per a les entitats sense ànim de lucre de Catalunya que han distribuït els números guardonats.

Els humoristes Fel Faixedas i Carles Xuriguera en el programa especial de la Grossa de Cap d'Any

Quins són els premis?

Aquest any, el sorteig de la Grossa de Cap d'Any repartirà 8 grans premis. Els guanyadors del primer premi reben 200.000 euros per cada bitllet de 10 euros.

Els guanyadors del segon premi rebran 65.000 euros per bitllet, i els del tercer premi, 30.000 euros per bitllet.

Hi ha dos quarts premis que es premiaran amb 10.000 euros per bitllet i, finalment, tres cinquens premis amb 5.000 euros per bitllet.

Premis a les terminacions:

També tenen premi les terminacions dels vuit números guanyadors, amb quatre, tres i dues xifres coincidents, a més del número anterior i posterior de cada premi.

A més, es reintegraran tots els bitllets acabats amb l'última xifra del primer premi


100.000 números emesos

Aquest 2023, Loteries de Catalunya ha emès fins a 100.000 números, amb un total de 50 sèries -- cinc de les quals en format electrònic--. Cada bitllet de la Grossa de Cap d'Any costa 10 euros. En total, són 850.000 els bitllets que poden obtenir algun premi.

La venda de bitllets de la Grossa de Cap d'Any i la Dooble s'ha tancat a les 11.00 hores del 31 de desembre.

Per tot això, com en altres ocasions, no se sabrà el nombre de bitllets venuts fins que els 2.000 establiments on es pot comprar la Grossa de Cap d'Any, com estancs, llibreries, quioscs o supermercats, entre d'altres, tornin els bitllets no venuts.


Com funciona la Dooble

La Dooble, l'alternativa catalana a les participacions tradicionals de la Grossa de Nadal, està pensada per a entitats sense ànim de lucre. Cada entitat inscrita ha jugat col·lectivament amb un sol número. Uns 630 clubs i entitats sense ànim de lucre d'arreu de Catalunya hi han participat. 

El preu de la participació és de quatre euros, dos dels quals es juguen a la Grossa de Cap d'Any i els altres dos a la Dooble, que inclou premis de fins a un milió d'euros que es reparteixen entre les participacions venudes amb el número guanyador.

Les entitats i els clubs que fan aquestes participacions poden demanar com a donatiu entre un i quatre euros, i si han distribuït participacions premiades poden obtenir una gratificació de fins a 30.000 euros.

 

Beneficis destinats a l'obra social

Loteries de Catalunya destina els beneficis a la lluita contra la pobresa infantil i l'exclusió social.

L'any 2022, la quantitat donada va ser de prop de sis milions i mig d'euros. Dels fons donats, més de tres milions d'euros han anat per finançar el pla pilot per a l'abordatge de la pobresa infantil, i tres milions més proporcionaran ajuda alimentària i material per a persones en situació de pobresa i risc d'exclusió social. 

El primer premi de la Grossa de Cap d'Any va caure l'any passat al barri de Gràcia, en un número que es va vendre majoritàriament en un supermercat de la marca Sorli.  

A més, es van repartir cinquens premis a localitats com Cabrera de Mar, Sant Cugat, Barcelona, Gelida o Berga; els quarts van anar a Tortosa, Cardona, Sant Boi de Llobregat, Argentona o Molins de Rei; el tercer, a Cardedeu, i el segon, a Sant Just Desvern.

 

ARXIVAT A:
Loteria
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut