Els presos de Lledoners, amb un cartell reclamant amnistia el dia que van tornar-los a concedir el tercer grau
Els presos de Lledoners, amb un cartell reclamant amnistia el dia que van tornar-los a concedir el tercer grau

Tomben el tercer grau als líders independentistes de Lledoners

Els set presos independentistes hauran de tornar a ingressar al centre penitenciari en les pròximes hores

Actualitzat

El jutge de vigilància penitenciària tomba el tercer grau dels presos de Lledoners. Això vol dir que hauran de tornar a la presó aquest vespre i només podran sortir amb permisos puntuals.

Aquest jutge no va acceptar la suspensió cautelar del tercer grau que havia demanat la Fiscalia. Ara, però, ja ha estudiat el fons de la qüestió i ha decidit tombar-lo.

És el primer cop que un jutge de vigilància penitenciària no avala el tercer grau als presos del procés. L'anterior tercer grau, el de l'estiu, va ser avalat pels dos jutges: tant el de la presó de Lledoners com el que s'encarrega de Wad-Ras i Puig de les Basses. Ara, però, la decisió l'ha pres un jutge substitut i s'ha pronunciat de manera totalment contrària.

Aquesta decisió no afecta ni Carme Forcadell ni Dolors Bassa, que estan pendents de la decisió d'un altre jutge de vigilància penitenciària, que s'haurà de pronunciar sobre el seu tercer grau.


La reacció del presos

Jordi Sànchez ha estat dels primers a reaccionar a la decisió. En un tuit assegura que, de nou, els tanquen a la presó i afirma que no els faran callar.

Junqueras ha dit ha TV3 que no els ha sorprès la notícia (CCMA)

 

Raül Romeva se n'ha assabentat mentre feia una conferència. A Twitter, considera que és una decisió "coherent en la seva línia repressiva":

 

Pena pendent de complir dels presos del procés:

ARXIVAT A:
Judici procésJordi SànchezJordi CuixartOriol JunquerasJoaquim FornJosep RullJordi TurullRaül Romeva
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut