imatge d'arxiu d'un autobús de TMB
Barcelona

TMB contradiu la mare i defensa el conductor de bus acusat de retenir les filles

Segons els registres de l'autobús, el conductor va obrir les portes a la primera parada en què les noies van sol·licitar-ho

RedaccióActualitzat

El conductor de la línia H16 d'autobús que circulava dijous passat al vespre hauria actuat correctament. Almenys així ho ha conclòs Transports Metropolitans de Barcelona, que ha investigat el cas arran de la denúncia d'una mare, que va assegurar que el conductor en qüestió va retenir les seves filles quan elles anaven soles.


Versions totalment contradictòries

La dona va denunciar que les noies, de 18 i 12 anys, tornaven a casa i haurien demanat diverses vegades al conductor que les deixés baixar de l'autobús. Segons la seva versió, es va negar a obrir les portes del vehicle en la primera parada que elles havien sol·licitat i no les va deixar sortir fins a la següent, l'última parada de la línia.

Segons TMB, això no va passar. Assegura que han fet una investigació "exhaustiva i rigorosa" que els ha permès reproduir el que va succeir en el vehicle a partir de les eines de posicionament, els registres de l'obertura de portes i l'accionament dels polsadors de sol·licitud de parada.

Uns sistemes que asseguren que funcionaven bé i que s'han afegit a entrevistes amb "els responsables de la línia i de la cotxera".

A partir d'aquestes dades -que posen a disposició de les autoritats-, afirmen que el bus va obrir portes a la primera parada un cop realitzada la sol·licitud per baixar. Segons TMB, les noies van activar el polsador per baixar un minut després de passar per la parada en què elles asseguren que el conductor no es va voler aturar. 

El registre, assegura l'entitat de transport, marca aquesta acció a les 19.38 hores. Un minut després, l'autobús s'aturava a la següent parada i va obrir les portes. A continuació el vehicle, ja sense passatge, va avançar fins a l'última parada del trajecte. La mare, en canvi, va dir que les seves filles baixaven aquí.

En un comunicat, TMB també afirma que tan aviat com van conèixer el cas van contactar amb la mare per demanar excuses per la primera resposta inadequada -que la dona també va fer notar- i comunicar-li que s'iniciaria una investigació exhaustiva, que entenen que s'ha fet.

En tot cas, diuen que revisaran els seus protocols de resposta a queixes i reclamacions i es reforçarà la formació del personal que presta aquest servei.

ARXIVAT A:
Transport públic
Anar al contingut