Los Angeles

"The Artist" es tenyeix de daurat a la gala dels Oscars de Hollywood

La producció francesa "The Artist" ha estat la gran triomfadora de la nit dels Oscars, que s'ha celebrat aquesta matinada a Los Angeles. Aquest homenatge al cinema mut en blanc i negre s'ha tenyit de daurat en obtenir cinc dels deu Oscars a què aspirava, entre els quals el de millor pel·lícula, el de millor director, i el de millor actor. En canvi, l'altra gran candidata de la nit, "La invención de Hugo", un autèntic homenatge al cinema de Mèlies, s'ha hagut de conformar amb 5 premis en categories tècniques.

RedaccióActualitzat
En plena era de les comunicacions una pel·lícula muda i en blanc i negre ha aconseguit ser la gran guanyadora en la nit dels Oscars de Hollywood. La meca del cinema s'ha rendit davant "The Artist", la producció francesa que ha acumulat la majoria de premis europeus i, des d'aquesta matinada, 5 Oscars de l'acadèmia de cinema nord-americana, entre els quals el de millor pel·lícula, millor actor i millor director.

"The Artist" ha fet emmudir Hollywood
i s'ha imposat a la 84ena gala dels Oscars. Encara que  "La invención de Hugo", el primer film en 3D del llegendari director Martin Scorsese, també ha obtingut cinc dels onze Oscars als quals estava nominat, només se n'ha endut per categories tècniques, com millor fotografia, millor so i millors efectes visuals. La gran perdedora de la nit ha estat "Los descendientes".

L'Oscar al millor director ha estat per Michel Hazanavicius, que s'ha convertit així en el primer realitzador francès que guanya un Oscar per "The Artist". I encara amb aquesta pel·lícula, el còmic Jean Dujardin li ha pres l'estatueta a George Clooney o Brad Pitt i s'ha convertit en el primer intèrpret francès a aconseguir l'Oscar al millor actor.

En la categoria de millor actriu, Meryl Streep ha aconseguit, per la seva caracterització de Margaret Thatcher a "La dama de hierro", el seu tercer Oscar, després de ni més ni menys que disset nominacions.

Pel que fa als actors de repartiment, l'octogenari Christopher Plummer s'ha endut l'estatueta per la seva interpertació d'un pare ja gran que decideix sortir de l'armari a "Beginners: Principiantes", i Octavia Spencer l'ha obtingut en la categoria femenina per "Criadas y señoras".

La producció catalana "Midnight in Paris" ha obtingut l'Oscar al millor guió original per a Woody Allen que, com ja és tradició, no era a la gala per recollir-lo. La cinta estava nominada en quatre categories. En declaracions a Catalunya Informació, Jaume Roures, cap de Mediapro, la productora de la pel·lícula, ha valorat el premi: "Són dos Oscars en tres pel·lícules. No podíem demanar més. I és un reconeixement a Mediapro, perquè al final és qui fa realitat les històries".

En canvi, "Chico i Rita", finalment no s'ha endut l'Oscar al millor film d'animació, que ha estat per a "Rango".

Tampoc el compositor basc Alberto Iglesias ha culminat la seva tercera nominació, en aquesta ocasió per la banda sonora d'"El talp", amb una estatueta. L'Oscar en aquesta categoria ha anat a parar a "The Artist", que té entre els seus músics el català Albert Guinovart. Aquest ha reconegut que quan li van proposar treballar en un film mut i en blanc i negre mai va pensar que acabaria sent oscaritzada.

"The Artist" és el primer film en blanc i negre que rep l'Oscar a la millor pel·lícula des de l'any 1929. A més, des de "La lista de Schindler", el 1993, no s'havia tornat a guardonar un film en blanc i negre.

La gala, conduïda per un Billy Crystal solvent, però més encartonat del que és habitual, ha comptat amb pocs moments brillants, entre els quals cal destacar l'actuació de Circ du Soleil.

Pel que fa a la catifa vermella, Angelina Jolie ha tallat la respiració a molts dels assistents amb el tall de la seva faldilla.

Pots consultar tots els guanyadors a l'Especial Oscars 2012.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut