Text íntegre de la carta de Mariano Rajoy a Artur Mas

Actualitzat
La carta que ha enviat Mariano Rajoy a Artur Mas traduïda al català:

En resposta a la seva carta en la qual em planteja la necessitat d'abordar un procés de negociació per a la celebració d'una consulta a Catalunya, i sense perjudici de l'exhaustiva anàlisi que exigeix l'informe jurídic i polític que m'ha enviat amb posterioritat, passo a manifestar-li el meu criteri respecte a les qüestions que planteja.

Sempre he estat -i crec haver-ho demostrat- una persona compromesa plenament amb el diàleg com a forma de resoldre les diferències polítiques o de qualsevol altra índole.

Aquest compromís amb el diàleg adquireix el seu veritable sentit des de l'exigible lleialtat institucional i des del respecte al marc jurídic que a tots ens protegeix i que a tots ens vincula, en especial als que exercim responsabilitats de govern. Per la meva part, el diàleg no té data de caducitat quan es tracta d'atendre l'interès general dels espanyols i, per això, de tots els catalans.

En aquest sentit, considero que el millor servei a la legitimitat democràtica que vostè invoca és precisament respectar aquest marc jurídic en el qual els governs troben el seu fonament i legitimitat i els ciutadans troben la garantia per a la convivència i la concòrdia.

Estic convençut de l'extraordinària rellevància que Catalunya té per al conjunt d'Espanya i de la riquesa, pluralitat i singularitat de la societat catalana. Penso també que els vincles que ens mantenen units no poden deslligar-se sense enormes costos afectius, econòmics, polítics i socials. I, per descomptat, vull també transmetre-li la ferma convicció del meu Govern del fet que hem de treballar en l'enfortiment d'aquests llaços i fugir dels enfrontaments. Hem de fer-ho des de la lleialtat recíproca i el foment de la corresponsabilitat en les dues direccions.

Estic convençut que junts tots hi guanyem i separats tots hi perdem, el convido que exercim responsablement la nostra funció com a governants democràtics amb lleialtat cap als ciutadans i les institucions que representem en aquests moments de dificultat econòmica i social que pateix la nostra societat.

Des del profund afecte que sento per la societat catalana en el seu conjunt i el respecte institucional a la Generalitat de Catalunya que vostè representa avui, quedo a la seva disposició per treballar conjuntament i oferir així la millor resposta a les necessitats reals de tots els ciutadans.

Cordialment,

Mariano Rajoy Brey
VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut