Tesla ja ven Cybertruck, la camioneta futurista a prova de bala que no compleix el que prometia

Cybertruck ha trigat quatre anys a ser una realitat i el preu és molt més alt del que s'esperava

RedaccióActualitzat

És un cotxe? És un blindat? No, és la nova invenció de Tesla, l'empresa de vehicles elèctrics d'Elon Musk. La companyia ha presentat el Cybertruck, una mena de camioneta futurista a prova de bales. Segons Musk, està inspirada en una pel·lícula de James Bond.

El llançament, que s'havia anat ajornant, arriba en un moment delicat per al multimilionari, molt implicat en la gestió de Twitter i quan encara ressona la polèmica pels seus comentaris antisemites a la xarxa.

Les accions de Tesla han caigut a Wall Street perquè el preu de sortida d'aquest model --60.000 dòlars, uns 55.000 euros en la versió més bàsica-- està molt per damunt del que s'havia anunciat.


A prova de bales?

En la presentació, Musk ha assegurat que la carrosseria del Cybertruck està feta amb acer inoxidable, és antibales i els vidres són capaços de resistir l'impacte d'una roca. En aquesta ocasió, però, Musk no ha fet cap demostració de la resistència de la carrosseria o els vidres de la camioneta.

El 2019, quan es va presentar per primera vegada el Cybertruck, l'empresari va dir que els vidres del vehicle eren antibales, però quan ho va intentar demostrar a l'escenari, el vidre es va fer miques.


Quins preus tindrà

Tesla ja publica els preus a la web. Si es vol que la pickup sigui 4x4, el preu ja s'enfila a 79.900 dòlars. El model més potent es diu Cyberbeast i frega els 100.000.

Els preus són molt superiors als que Musk va anunciar el 2019, quan va assegurar que la versió bàsica de la camioneta tindria un preu d'uns 39.900 dòlars.

Llavors també va prometre que els primers Cybertrucks es lliurarien el 2021. De fet, l'empresa ja va començar a cobrar una petita quota de 100 dòlars per reserva des del 2019. Ara en costa 250.

Una Cybertruck en una botiga de San Diego, als Estats Units
Una Cybertruck en una botiga de San Diego, als Estats Units (Reuters/Mike Blake)

La versió bàsica té una autonomia, segons Tesla, de 400 quilòmetres. La versió de tracció a les quatre rodes, de 550 quilòmetres. I el model Cyberbeast pot recórrer 515 quilòmetres i té una velocitat punta de 210 quilòmetres per hora.

En tots els casos són autonomies per sota del que s'havia anunciat fa quatre anys.

 

ARXIVAT A:
Automoció
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut