Un concessionari Tesla als Estats Units (EFE/Erik S. Lesser)
Un concessionari Tesla als Estats Units, on la companyia ha hagut de reduir preus per tal d'incentivar la demanda (EFE/Erik S. Lesser)

Tesla acomiadarà un 10% de la plantilla arreu del món enmig d'una caiguda de vendes

Elon Musk justifica la retallada per la duplicació de tasques en algunes àrees i creu que prepararà la companyia de cara a "una nova fase de creixement"

RedaccióActualitzat

El fabricant de vehicles elèctrics Tesla acomiadarà unes 14.000 persones, una mica més del 10% de la plantilla a nivell mundial, en un context de caiguda de vendes i de forta competència de les companyies xineses. 

El propietari de la multinacional, Elon Musk, ha enviat un correu electrònic aquest dilluns als treballadors per anunciar-los aquesta "difícil decisió", que justifica per la duplicació de tasques en algunes àrees.

Musk ha afegit que reduir costos i augmentar la productivitat els prepararà per ser més eficients de cara a una nova fase de creixement, segons el comunicat que han difós mitjans especialitzats.
 

Les vendes de Tesla cauen un 8,5% al primer trimestre

L'anunci arriba pocs dies després que Tesla informés que les vendes havien caigut un 8,5% el primer trimestre de l'any, un període en què les seves accions van perdre el 30% del valor.

El sector dels vehicles elèctrics està immers en una guerra de preus cada cop més intensa per la forta competència de les companyies xineses.

Aquest context ha obligat Tesla a abaixar preus de forma significativa als Estats Units per tal d'incentivar les vendes dels seus models i reduir l'estoc de vehicles.

Alguns analistes del sector pronostiquen que Tesla podria deixar enrere el període de creixement ràpid que l'ha caracteritzat fins ara per l'augment de la competència, la dificultat de reduir costos i el fort augment de producció de vehicles de les empreses xineses.

 

 

Anar al contingut