Josep Maria Terricabras en l'entrevista a l'ACN
Josep Maria Terricabras en l'entrevista a l'ACN

Terricabras diu que faria "una vaga de fam" a Europa si l'Estat impedeix l'1-O

RedaccióActualitzat

"Cal una reacció contundent en defensa de les llibertats." Així defensa l'eurodiputat per ERC Josep Maria Terricabras la seva proposta de fer una vaga de fam si no es fa l'1-O.

En una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies, Terricabras diu que està disposat a fer "una vaga de fam davant del Parlament Europeu" si l'estat espanyol impedeix el referèndum de l'1 d'octubre o fa "alguna bogeria".

"Estem en una situació límit que hem de resoldre pacíficament. Una vaga de fam és pacífica."

Terricabras diu que no deixar votar seria una agressió. L'eurodiputat confia que la ciutadania catalana "respondria donant la cara no només pels seus representants, sinó per si mateixa".

Terricabras diu que no vol fer "l'espectacle" i que la mobilització seria un "últim recurs", però que la plantejaria si fos "necessari".

Les vies de l'Estat i d'Europa

Terricabras descarta que el govern espanyol apliqui l'article 155 de la Constitució, "perquè no tindria el suport" del PSOE, però diu que "pot haver-hi un intent més o menys militar de prendre urnes o impedir la votació". "Això és delicadíssim, des del punt de vista europeu", avisa Terricabras

"Avui tothom té mòbil i, si hi ha 300 persones al voltant d'una urna i 3 o 4 Mossos que la intenten agafar, les fotos seran una autèntica delícia democràtica."

Per Terricabras, si la UE no accepta un referèndum a Catalunya fet "en positiu" i "pacíficament", s'haurà de "plantejar" l'objectiu del projecte.

"Acceptar que els països es puguin declarar independents després d'una guerra i no acceptar-ho després d'una votació seria monstruós i ens hauríem de plantejar què vol dir la UE."

Anar al contingut