Teresa Forcades i Arcadi Oliveres entren junts en política

La monja benedictina i l'economista han explicat que impulsen la formació d'un moviment social que ha de portar a la creació d'una candidatura popular i unitària a les pròximes eleccions al Parlament. L'anunci l'han fet, en exclusiva, al programa "Singulars" d'aquest dimecres.

RedaccióActualitzat
Teresa Forcades, monja benedictina, i Arcadi Oliveres, professor d'Economia i membre de Justícia i Pau, fan el pas i entren en política. Així ho han anunciat, en exclusiva, al programa "Singulars", que s'ha emès aquest dimecres al Canal 33.

Forcades i Oliveres han explicat que impulsen la formació d'un moviment social que ha de portar a la creació d'una candidatura popular i unitària a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya. Ja han elaborat un manifest per la convocatòria d'un procés constituent a Catalunya que permeti al poble català decidir de forma democràtica i pacífica quin model d'estat i de país vol.

En aquest manifest, que es pot consultar a l'adreça procesconstituent.cat, s'exposen una sèrie de propostes de canvi social, polític i econòmic que serveixin per obrir un ampli debat en assemblees locals de tots els pobles de Catalunya. Aquest procés des de baix ha de culminar amb la creació d'una candidatura unitària que convocaria l'assemblea constituent que hauria de portar a la independència de Catalunya.
 
Algunes de les propostes de la plataforma que impulsen Teresa Forcades i Arcadi Oliveres són l'expropiació de la banca privada, posar fre a l'especulació financera, una reforma electoral i mecanismes de control dels càrrecs electes, reversió de totes les retallades, una moratòria dels desnonaments i dació en pagament retroactiva.

Tant Forcades com Oliveres han insistit que ells no seran candidats a les eleccions, però sí impulsors de tot el procés. Han mantingut ja contactes amb alguns partits i organitzacions socials i sindicals, entre ells l'Assemblea Nacional de Catalunya.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut