Dilluns van cremar el cotxe de la policia local davant de la comissaria de Valls

Tercer detingut per cremar un cotxe de la policia local de Valls, entre d'altres delictes

Un dels dos arrestats dijous passat pels mateixos fets ha ingressat a la presó, ja que sobre ell constaven quatre ordres de detenció

Els Mossos han detingut un tercer home relacionat amb els incidents de la setmana passada a Valls. El jove, de 18 anys, hauria participat en la crema d'un vehicle de la policia local, juntament amb un altre detingut dijous passat. Es tracta d'un delinqüent reincident que té dos requeriments policials per robatoris amb força a les Borges Blanques i en les pròximes hores passarà a disposició del jutge.

Aquesta detenció se suma a les de dijous passat quan els Mossos, en col·laboració amb la Policia Local de Valls, van detenir dos homes de 29 i 38 anys, per cremar el cotxe de la policia local i altres incidents violents durant les últimes setmanes a Valls. Se'ls va acusar de ser els presumptes autors dels delictes de furt d'ús de vehicles, robatori amb violència, robatori amb força, danys i conducció temerària.

Dilluns van cremar el cotxe de la policia local davant de la comissaria de Valls (@1vallencde2a)

Un d'ells, de 29 anys, a qui li constaven quatre ordres de detenció, va ingressar a la presó aquest diumenge. Segons la policia, és un dels lladres més multireincidents que actua a la comarca de l'Alt Camp, que el mateix dia de la detenció hauria robat quatre vehicles i hauria comès un robatori violent en una gasolinera, segons el comunicat de la policia. També tenia una ordre de detenció l'home de 38 anys arrestat dijous, que va quedar en llibertat amb càrrecs.

El comunicat dels Mossos destaca la col·laboració amb les policies comarcals i locals de l'Alt Camp, la Conca de Barberà i el Baix Camp que es va engegar a principis del mes d'agost davant l'alarma de la població i l'Ajuntament de Valls per l'escalada d'incidents violents, com robatoris, baralles i crema de cotxes a la ciutat.

Tots els detinguts haurien participat en diferents incidents, com robatoris i fugir de la policia travessant el passeig de l'Estació, cosa que va posar en perill diverses persones. 


El més reincident

La policia havia determinat un element comú en aquests casos: un home identificat per la seva perillositat, que seria el responsable d'un seguit de robatoris de vehicles que després utilitzava per cometre robatoris violents o robatoris amb força mitjançant l'encastament.

En acabat, cremaven els cotxes amb líquid inflamable per intentar esborrar indicis que els incriminessin. Un d'ells, sense haver tingut mai permís de conduir, era l'encarregat de posar-se al volant i conduïa de forma temerària, com en el cas de la persecució al passeig de l'Estació, posant en perills diverses persones. "En ser detectat per la policia, va accedir al passeig de l'Estació amb el cotxe i els vianants i usuaris de les terrasses van haver de fugir per no ser atropellats", diu l'informe.

El cotxe perseguit per la policia va escapar-se pujant per sobre del passeig(@1vallencde2a)

Durant la investigació, els Mossos van poder acreditar que el detingut, de 29 anys, estava relacionat amb 15 robatoris o furt d'ús de vehicles a Reus, Valls, les Borges Blanques i l'Espluga de Francolí; tres robatoris amb força en un bar i dues benzineres a Alcover, Reus i la Selva del Camp; dos robatoris amb violència i intimidació a benzineres a Vilaverd i Reus.

Es tracta d'un lladre multireincident amb més 30 detencions, que actua de forma habitual a tot el Camp de Tarragona i algunes comarques de la plana de Lleida, segons la investigació policial, que continua oberta per la seva possible implicació en altres casos.


Roba 4 vehicles i una benzinera en un dia

Dijous passat, el sospitós hauria robat un vehicle a les Borges Blanques que va abandonar a l'Espluga de Francolí. Allà hauria sostret un segon vehicle, que va utilitzar per cometre un robatori amb intimidació en una benzinera de Valls on també va intimidar un client per sostreure-li diners i a un treballador per robar-li el seu cotxe, amb el qual va fugir del lloc. Aquests delictes els va cometre amenaçant les víctimes amb un ganivet de grans dimensions.

Aquesta activitat va alertar els Mossos, que els van detectar a Valls. Una operació policial conjunta, de Mossos, policia local i agents de les comissaries del Camp de Tarragona, de l'ARRO i de Trànsit, així com un helicòpter, va acabar amb la seva detenció i la de l'altre home de 38 anys.

ARXIVAT A:
PolicialMossos d'Esquadra
Anar al contingut