Els candidats de Puigdemont lideraran la llista de Junts per Catalunya pel 28A

Jordi Sánchez, Josep Rull, Jordi Turull, Jaume Alonso-Cuevillas, Laura Borràs, Míriam Nogueras i Ramon Tremosa seran candidats a les Generals i Elsa Artadi figura a la llista de Barcelona

RedaccióActualitzat

Jordi Sánchez, Laura Borràs, Míriam Nogueras i Ramon Tremosa encapçalen la llista de Junts per Catalunya a les Generals del 28A. Són els noms que havia proposat Carles Puigdemont i que s'han ratificat després del consell nacional extraordinari del PDeCAT.

Després d'una reunió d'urgència de més de tres hores aquest dissabte al vespre, l'executiva del PDeCAT, ha acordat en una reunió d'urgència aquest diumenge els nomes de la llista al Congrés dels Diputats. La formació ha votat només els nomes que formen part del partit i ha avalat que Míriam Nogueras i Ramon Tremosa s'incorporin en els primers llocs de la llista de JxCat al Congrés per Barcelona, que encapçalaran Sànchez i la consellera Laura Borràs.

 

Marta Pascal saluda David Bonvehí al consell nacional del PDeCAT (EFE)

 

La proposta de noms del PDeCAT ha tingut el suport del 76% dels consellers nacionals en un votació tensa i amb una baixa participació. La meitat dels consellers nacionals no han anat a una trobada a l'hotel Hesperia Tower de l'Hospitalet de Llobregat que s'havia convocat d'urgència i que ha començat amb 40 minuts de retard perquè només hi havia 166 membres i no era prou quòrum.

 


Presos i exiliats

El PDeCAT ha acabat avalant el preacord que situava al capdavant de les les llistes els presos i també alguns exiliats. Jordi Turull encapçalarà la llista de JxCat per Lleida, Josep Rull la candidatura de Tarragona i l'advocat Jaume Alonso-Cuevillas serà cap de llista per Girona.

L'exconseller a l'exili Lluís Puig encapçalarà la llista del Senat per Barcelona.

La decisió de qui ocuparia els números dos, que en realitat acabaran sent la veu al Congrés, havia provocat fortes tensions i divisió. El sector més afí a Puigdemont apostava per noms de la seva confiança, com Laura Borràs. Una proposta que els que han capitanejat els debats al Congrés fins ara consideren que podia afeblir el partit.

 

La diputada del PDeCAT i número dos del partit, Míriam Nogueras

 

De les dues opcions s'ha acabat imposant la dels sectors afins a Carles Puigdemont, amb Míriam Nogueras i Ramon Tremosa com a números tres i quatre per Barcelona.

Dels noms del PDeCAT, Ferran Bel anirà de número 2 per Tarragona darrera de Rull i l'alcaldessa de Térmens, Concepció Canyadell, anirà com a número 2 de de Turull per Lleida.

En les últimes eleccions generals, el PDeCAT va treure quatre diputats per Barcelona, dos per Girona i un per Lleida i Tarragona.

 

Artadi, número dos a Barcelona

Una de les primeres decisions que s'ha informat del consell nacional fa referència a la candidatura per Barcelona a les municipals.

El president del PDeCAT, DAvid Bonvehí ha proposat la consellera Elsa Artadi com a número dos de Quim Forn a la llista per a l'Ajuntament. La número tres seria Neus Munté, que va guanyar les primàries del PDeCAT.

Artadi és una persona pròxima al president Carles Puigdemont.

 

Les queixes del "sector moderat"

Els noms de la llista que han transcendit no agraden el sector anomenat moderat perquè consideren que deixa en molt mal lloc el partit, que en sortiria afeblit.

Fonts de la direcció defensen que l'acord garanteix, malgrat tot, una presència numèrica superior del PDeCAT si es repetissin els resultats de les anteriors eleccions. El sector moderat, però, denuncia que es mantenen els vetos des de Waterloo a veus com Carles Campuzano o Marta Pascal, que van defensar donar suport a la moció de censura de Pedro Sánchez.

Campuzano ja s'ha acomiadat de les llistes del Congrés:


 

Els diputats del PDeCAT Ferran Bel, Carles Campuzano i Jordi Xuclà (EFE)

 

El nom de Jordi Sànchez

La Crida ha sotmès a votació i ha avalat el nom de Jordi Sànchez per encapçalar la llista de Junts per Catalunya a les eleccions generals. El president de la Generalitat, Quim Torra, dona suport a Jordi Sànchez i diu que és el seu candidat.

En una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies, Jordi Sànchez culpa Pedro Sánchez de ser poc valent a l'hora de dialogar amb el govern, però també retreu a Esquerra que condicionés el diàleg sobre els pressupostos a la llibertat dels presos.

Després de les eleccions del 28 d'abril, Sànchez creu que els partits independentistes han d'intentar generar un nou espai de diàleg sobre el dret d'autodeterminació.

ARXIVAT A:
Eleccions 28APDeCATCrida Nacional per la RepúblicaJxCat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut