L'empresa compta amb tres filials que sumen uns 16.000 treballadors (Eduardo Parra/Europa Press)

Telefónica farà un ERO a les seves tres grans filials, que tenen 16.000 treballadors

L'empresa n'ha informat els sindicats aquest dilluns, en el marc de la negociació del conveni

Redacció/AgènciesActualitzat

Telefónica vol reduir la plantilla i aquest dilluns ha confirmat als sindicats que pensa fer-ho a través d'un expedient de regulació d'ocupació, un ERO.

Per ara, la companyia no ha detallat el nombre de persones que podrien acollir-se a la mesura, perquè consideren que aportar una xifra sense haver començat la negociació podria suposar la impugnació del procés.

Segons l'agència EFE, si inclou els nascuts el 1968, implicarà uns 2.500 treballadors, mentre que, si també inclou els del 1969, la xifra s'enfilarà fins a 5.000.

La mesura afectarà les plantilles de les tres grans branques de la companyia a Espanya: Telefónica Móviles, Telefónica Soluciones i Telefónica España, que en total compten amb uns 16.000 treballadors.

Fins ara, la companyia ha recorregut a les baixes incentivades, i no presentava un ERO des del 2013.
 


Anunciat en plena negociació del conveni

La direcció ha comunicat la intenció de tirar endavant la reducció de plantilla durant les reunions amb els representants dels treballadors per negociar el III Conveni d'Empreses Vinculades.

Així, s'ha informat els sindicats que ara s'iniciarà el procés previst per la legislació, que inclou la convocatòria dels comitès d'empresa i informar de la mesura el Ministeri de Treball, entre altres passos.

Fonts sindicals han assenyalat que la companyia ha justificat la mesura per l'"excedent funcional" de treballadors d'acord amb la modificació dels serveis de l'empresa, la finalització del desplegament de fibra òptica fins a la llar, el tancament de les centrals de coure i l'automatització de processos, entre altres.

El procés de resolució de l'ERO té un termini d'un mes des de la constitució de les taules de negociació amb les tres empreses.

"Els detalls i la negociació correspondran a les taules que cadascun dels comitès intercentres hauran de constituir i s'acomodaran als terminis legals marcats per fer-ho", ha explicat el sindicat majoritari, UGT, en un comunicat.

"La UGT, davant d'això, manifesta que qualsevol pla de sortides estarà lligat a la signatura d'un nou conveni d'empreses vinculades amb una durada mínima de tres anys que blindi la plantilla i les seves condicions laborals i econòmiques. Tot això sense detriment que les persones que puguin estar afectades per l'ERO esmentat disposin de garanties i condicions similars als plans de sortides anteriors", ha afegit el sindicat.

Pel que fa al nou conveni col·lectiu, les negociacions amb UGT, CCOO i Sumados-Fetico es reprendran aquest dijous.

ARXIVAT A:
Empresa
Anar al contingut