Barcelona

Technovation Challenge: 255 nenes creen 66 projectes d'apps mòbils

Els projectes guanyadors: una aplicació per a mòbil per fomentar el reciclatge i una per impulsar les activitats de persones amb alguna discapacitat

RedaccióActualitzat

255 nenes, de 10 a 18 anys, han presentat aquest dissabte 66 projectes d'aplicacions mòbils per aconseguir passar a la semifinal internacional del Technovation Challenge.

Les guanyadores de l'any passat i el seu nou projecte

Entre els projectes que s'han presentat, alguns de molt interessants: com el de la Laia Cabanillas i la Laura Casas, que han treballat en un projecte nou, una aplicació que permet enviar una alarma amb el mòbil a determinats contactes tan bon punt es pronuncia una paraula clau quan alguna persona es troba en perill.

L'any passat, la Laia i la Laura, amb un equip més nombrós, van guanyar i ara esperaven tornar-hi. Però no ha estat possible.

Els premis d'aquest any

Finalment, les guanyadores han estat les creadores d'una aplicació per a mòbil per fomentar el reciclatge i una per impulsar les activitats de persones amb alguna discapacitat.

Els projectes guanyadors, de l'Institut Pau Claris i del Liceu Francès de Barcelona, representaran Catalunya a les semifinals internacionals prèvies a la final que es farà a l'agost a Califòrnia.

Opten a 15.000 dòlars de premi i a una visita a Silicon Valley, però l'objectiu de participar en aquest concurs és poder motivar les adolescents a cursar estudis de tecnologia o enginyeria. 

 

 

De moment, per les estadístiques que fan els organitzadors, sembla que aquest concurs funciona i, tot i que és aviat per fer-ne balanç, detecten cada vegada més joves que trien aquest camí.

Segons ha explicat l'ambaixadora del Technovation Challenge, Esther Subias, s'ha de trencar la percepció de les nenes que aquest, el tecnològic, és un ''món difícil'' i que no seran ''capaces'' de resoldre una carrera professional del món de la indústria.

Les nenes valoren positivament el concurs

Totes valoren el treball en grup que han desenvolupat i estan convençudes que participar en el concurs ha despertat l'interès per aquestes àrees entre les nenes de la classe. 

 



Esther Subias, ambaixadora del Technovation Challenge, assegura que després de quatre edicions, s'observa que les nenes que han participat en el programa estan més motivades per cursar estudis tecnològics.

Els projectes s'han elaborat en una sola jornada i han pogut combinar la pràctica de les ciències i les tecnologies en diferents tallers. La  inauguració ha estat a càrrec del conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, que ha encoratjat les joves a dedicar-se a l'àmbit digital i a les noves tecnologies. 

Anar al contingut