Logronyo

Tardà i David Fernàndez visiten Otegi a la presó de Logronyo per solidaritzar-s'hi

Tardà ha explicat que la visita té l'objectiu d'expressar-li la solidaritat del republicanisme català amb el procés de pau a Euskadi i amb la feina que ha fet el líder abertzale

RedaccióActualitzat

Joan Tardà, d'Esquerra Republicana de Catalunya, i David Fernàndez, exdiputat de la CUP, han visitat Arnaldo Otegi a la presó de Logronyo. Institucions Penitenciàries ha autoritzat la trobada quan falten nou dies perquè el líder de l'esquerra abertzale quedi en llibertat després de complir una pena de 6 anys i mig.

A "El suplement", el portaveu d'Esquerra al Congrés i David Fernàndez han explicat durant el viatge els motius de la visita i han denunciat la situació que viu Otegi, empresonat per pertinença a organització terrorista.

L'alcalde de Prats de Lluçanès, Isaac Peraire, ha acompanyat Tardà i Otegi, i ha explicat a través de la xarxa com han vist la trobada:


Així ho ha compartit Joan Tardà:


I David Fernàndez ha destacat "la determinació" d'Otegi:

"Té un coratge, una determinació i una força eticopolítica bastant desbordants. Sincerament, desborda. Són aquelles contradiccions dels murs i de les presons, que la il·lusió va de dins cap a fora, que no de fora cap a dins. Hi ha molta més energia des de dins. Però clar, hi ha un segrest i sis anys de vida robada."

Viatge fins a Logronyo

Tardà ha explicat abans de la visita que el seu objectiu era expressar a Otegi la solidaritat del republicanisme català amb el procés de pau a Euskadi i amb la feina que ha fet el líder abertzale.

"S'ha convertit en l'ariet, la persona que simbolitza la voluntat d'assolir les llibertats nacionals d'Euskal Herria i, sobretot, fer possible la reconciliació i la pau definitiva."

Otegi sortirà de la presó de Logronyo l'1 de març, però haurà de complir una condemna d'inhabilitació fins l'any 2021. L'exdiputat de la CUP al Parlament David Fernàndez creu, però, que els recursos poden permetre que la pena no es compleixi. 

"En el regne de l'arbitrarietat en què s'han convertit les altes instàncies judicials monitoritzades per l'Estat espanyol, tot és possible, però esperem i desitgem i lluitem perquè no sigui així."

Otegi ha penjat un missatge a les xarxes socials per donar la benvinguda a Tardà i Fernández:


Tardà i Fernàndez han visitat Otegi després d'haver-ho demanat repetides vegades a Institucions Penitenciàries. 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut