Barcelona perd un teatre emblemàtic: tanca la Sala Muntaner

RedaccióActualitzat

La Sala Muntaner de Barcelona ha tancat les portes després de 22 anys de teatre. A l'espera d'un comunicat oficial, la ciutat perd aquest emblemàtic espai teatral.

Segons avança la revista Teatralnet, la sala, en venda des de fa uns quants mesos, ha anat rebent els efectes de la crisi que ha afectat el sector cultural en els últims anys, provocada, entre altres coses, per la pujada de l'IVA al 21%.

"En els darrers mesos, tot i l'advertiment que va fer la gerència del teatre a la Conselleria de Cultura sobre els problemes que travessava, finalment no va haver-hi cap acord. "

Sala de referència a Barcelona, situada al barri de l'Eixample, compta amb la direcció artística de Josep Maria Coll i la gerència de Javier Urbassos.

La Muntaner era una de les sales alternatives més sòlides del circuit teatral barceloní. Tenia una programació doble, que servia de plataforma a nous actors i companyies i que també dedicava una franja a l'entreteniment.

 

La Sala Muntaner va començar la seva activitat l'any 1996. L'any 2005 van començar unes obres de remodelació que van durar fins a l'octubre del 2006, quan es va reinaugurar.

El mes de juliol va acollir "Vania", dirigida per Àlex Rigola i protagonitzada per Ariadna Gil:

El mentalista Luis Pardo havia de fer el seu espectacle des del 20 de setembre i ja ha anunciat un canvi de sala:

 

Segons l'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), la Sala Muntaner, amb un aforament de 150 persones, la temporada 2017-2018 ha tingut 15.000 espectadors i l'obra "Mala broma", de Jordi Casanovas, va ser la tercera més vista a les sales de menys de 200 localitats.

Precisament Casanovas ha enviat un missatge d'ànims a l'equip del teatre:

 

ARXIVAT A:
Teatre
Anar al contingut