Barcelona

Tanatori per a mascotes: fer el comiat en intimitat i guardar-ne les cendres

Fa mig any que funciona a Barcelona el primer centre per acomiadar i cremar animals de companyia

RedaccióActualitzat

Fins ara, quan es moria una mascota, els veterinaris encarregaven la incineració a empreses de gestió de residus i les restes anaven a l'abocador. Ara, també ofereixen l'opció del tanatori de mascotes on l'animal és incinerat igualment, però amb la possibilitat d'obtenir les cendres amb una urna. Ho fan des de fa mig any, sempre a través dels veterinaris, al tanatori de mascotes Amics per sempre, al barri de la Verneda i la Pau, de Barcelona, el primer que funciona a Catalunya.

Les famílies paguen entre 300 i 500 euros, però el cost s'incrementa si agafen urnes especials. Hi ha un gran catàleg de possibilitats i triomfen molt uns penjolls de plata en forma de capseta. De fet, els clients, no escatimen en detalls. Per la Lídia Troya, és com el comiat a un membre de la família.

"Perquè era com el meu fillet, quan estava en vida. L'has educat, has jugat, li has donat menjar... I ara també, l'acompanyes fins al final."

 

En els sis mesos que fa que funciona, el tanatori ja ha fet 200 cremacions, la majoria de gossos. Però també s'hi han incinerat altres animals com una iguana i un conill porquí. De moment, hi ha dues sales de vetlla i dos forns crematoris.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut