S'han cancel·lat tots els vols que arribaven o sortien de l'aeroport de Múnic fins diumenge a les 6 del matí
S'han cancel·lat tots els vols que arribaven o sortien de l'aeroport de Múnic fins diumenge a les 6 del matí

Una gran nevada col·lapsa part d'Alemanya i obliga a suspendre 300 vols a Múnic

S'han tancat els tradicionals mercats de Nadal, s'ha cancel·lat el partit de futbol del Bayern de Múnic i es demana a la població que no surti de casa si no és imprescindible

RedaccióActualitzat

Una intensa nevada, amb gruixos acumulats de 40 centímetres, ha provocat el caos a Baviera, al sud d'Alemanya. La capital, Múnic, s'ha vist especialment afectada, amb problemes a l'aeroport, el transport i fins i tot els partits de futbol.

El temporal de fred i neu excepcional ha obligat a cancel·lar més de 300 vols a l'aeroport internacional de Múnic, una vintena amb origen o destinació a Barcelona. Fins a les sis d'aquest matí no funcionava el trànsit aeri. Ara s'ha recuperat, tot i que l'aeroport avisa que hi poden haver restriccions.

Un viatges intenta arribar fins a la terminal de l'aeroport de Múnic
Un viatger intenta arribar fins a la terminal de l'aeroport de Múnic (Reuters/Louisa Off)

La capital bavaresa, punt de destinació de molts turistes, ha quedat colgada de neu. S'hi han acumulat gruixos de més de 40 centímetres. 

Les autoritats de Baviera han demanat a la població que només surti de casa en cas de necessitat i que s'evitin els desplaçaments innecessaris. La situació a les carreteres és molt complicada i el trànsit viari a les vies que porten fins a Múnic està completament paralitzat.

En alguns punts, el gruix de neu acumulada supera el mig metre
En alguns punts, el gruix de neu acumulada supera el mig metre (Reuters/Louisa Off)

Els tradicionals mercats de Nadal de Múnic i altres poblacions del sud de Baviera estan tancats fins que deixi de nevar i es recuperi a poc a poc la normalitat.

L'operador ferroviari alemany ha informat que s'ha interromput la circulació de trens des de l'estació principal de Múnic i que s'esperen retards i altres cancel·lacions de trens a tota la regió.

Dos persones passegen amb esquís al costat de l'estadi Allianz Arena de Múnic
Dues persones passegen amb esquís al costat de l'estadi Allianz Arena de Múnic (Reuters/Leonhard Simon)

També s'ha suspès el partit de futbol que havia d'enfrontar el Bayern de Múnic i l'Union Berlín. Segons el Bayern, la gran acumulació de neu sobre la teulada de l'Allianz Arena "representa un risc incalculable per als espectadors" i, a més, és molt difícil accedir fins a l'estadi en vehicle privat.

La policia de la Baixa Baviera ha fet prop de 400 intervencions relacionades amb la neu des de divendres a la nit.

ARXIVAT A:
AeroportsAlemanyaNevades
Anar al contingut