Vols desviats a Barajas per la presència de drons

Reobren l'aeroport de Barajas, tancat dues hores per la presència de drons

Fer volar drons prop dels aeroports és una infracció greu que pot comportar sancions de fins a 90.000 euros

RedaccióActualitzat

La presència de drons a la zona ha obligat a suspendre durant dues hores els vols a l'aeroport de Barajas. Dos pilots han aixecat l'alerta i s'ha activat el protocol, segons ha confirmat Enaire. S'han suspès totes les operacions d'arribada i enlairament de vols de les 12.40 a les 14.40 per seguretat.

 

Segons Aena, s'han desviat 26 vols cap a altres aeroports mentre ha durat el tancament.

Aena ha començat a permetre l'arribada d'algun vol poc abans de les dues de la tarda.

 

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han desplegat patrulles a la rodalia de Barajas per intentar localitzar el pilot del dron. la Guàrdia Civil s'ha fet càrrec de la investigació.

 

Una infracció que pot costar 90.000 euros

En un tuit, l'Agència Estatal de Seguretat Aèria ha recordat que fer volar drons prop dels aeroports és una infracció greu que pot comportar sancions de fins a 90.000 euros.

Els drons s'han de fer volar a una distància de, com a mínim, 8 km d'aeroports i aeròdroms. Quan es fan volar -sempre sota la supervisió d'un adult- s'han de tenir sempre a la vista i no poden anar a més de 120 metres de terra. Només es poden fer volar de dia i amb condicions meteorològiques bones.

Només es poden sobrevolar edificis o reunions de persones a l'aire lliure si l'aparell pesa menys de 250 grams i no supera els 20 metres d'altura.


Frankfurt, el cas més recent

No és el primer cop que un aeroport ha hagut de suspendre totes les operacions per la presència de drons. El cas més recent és el de Frankfurt, el març passat. Van haver de tancar durant mitja hora, però els retards es van arrossegar tot el dia.

També va passar a l'aeorport de Gatwick, a Londres. Va ser el desembre del 2018. L'incident va afectar 10.000 persones i va provocar a EasyJet unes pèrdues de 15 milions de lliures. Dues persones van ser detingudes, però van quedar en llibertat poc després. La policia va arribar a oferir una recompesa a qui ajudés a trobar els culpables.

A Catalunya, al març també hi va haver un episodi similar. Un dron  va forçar el tancament de l'aeroport de Reus, però per aquell dia no estava previst cap vol comercial.

ARXIVAT A:
Aeroports
Anar al contingut