Suècia

Suècia reobre el cas per violació contra el fundador de Wikileaks

La fiscalia de Suècia ha decidit reobrir la investigació per presumpta violació en contra del fundador de Wikileaks, Julian Assange. La decisió es va prendre després que la dona que acusa Assange d'abús sexual va apel·lar la decisió de tancar el cas. "Hi ha raons per creure que es va cometre un crim i, segons el meu parer, la classificació d'aquest delicte és violació", ha dit la cap de la fiscalia sueca, Marianne Ny. El divendres 20 d'agost, la fiscalia sueca havia emès una ordre de captura en contra Assange pels càrrecs de violació i assetjament sexual, però l'endemà es va cancel·lar la sol·licitud.

Actualitzat
Assange ha dit que les acusacions no tenen fonament i ha suggerit que són part d'una campanya orquestrada pel Pentàgon per desacreditar-lo.

Al juliol, Wikileaks va publicar més de 75.000 documents secrets de l'exèrcit dels Estats Units sobre la guerra a l'Afganistan, cosa que va indignar Washington. Les autoritats nord-americanes sostenen que la filtració ha posat en perill la vida dels seus soldats i de civils afganesos, i estan considerant demandar el web. El portaveu del Departament de Defensa dels Estats Units, Geoff Morrell, ha qualificat d'"absurdes" les sospites que ha expressat Assange.
Anar al contingut