Stranger Things porta al número 1 una cançó de Kate Bush del 1985

"Running up that hill" va ser un èxit l'any del seu llançament, però només va arribar al número 3 de les llistes

Núria Balaguer IbeasActualitzat

El superèxit de Netflix "Stranger things" acaba d'estrenar la quarta temporada i, igual que en les anteriors, l'acurada recreació dels anys 80 té gairebé el mateix protagonisme que la trama de la producció. La sèrie, que recrea la moda o els videojocs de l'època, també recupera la banda sonora d'aquells anys, i en menys d'un mes ha fet reviure un antic èxit del 1985.

Es tracta de "Running up that hill", de Kate Bush, una cançó que juga un important paper en la trama de la quarta temporada.


La cançó, inclosa dins l'àlbum "Hounds of love", només va arribar fins al número 3 de les llistes d'èxits en el moment del seu llançament. Més de 35 anys després, l'aparició a la sèrie ha catapultat el tema al número 1, batent diversos rècords.

És la cançó que més anys ha trigat a arribar al número 1 (37 anys). També és la vegada que ha passat més temps entre dos números 1 d'un mateix artista (44, des que el 1978 el seu single de debut, "Wuthering heights", també ho va aconseguir). I finalment, és l'artista femenina de més edat que aconsegueix arribar al número 1, desbancant la mítica Cher, que es va enfilar fins al primer lloc amb "Believe", amb 52 anys (Kate Bush en té 63).

En un comunicat a la seva pàgina web, Kate Bush ha donat les gràcies als germans Duffer --els creadors de la sèrie-- per "portar la cançó a la vida de tanta gent i per fer-la número 1 d'una manera tan inesperada" i ha dit que se sent "aclaparada per l'escala d'afecte i suport que està rebent la cançó".

El poder de la nostàlgia

No és el primer cop que la sèrie fa reviure un èxit dels 80.

A la tercera temporada, l'escena de dos dels personatges cantant el tema principal de la pel·lícula "La història interminable" va fer que les reproduccions de la cançó a YouTube i Spotify augmentessin més d'un 800%. Una escena que va fer posar la pell de gallina a milers d'espectadors, i que ja s'ha convertit en un dels moments més icònics de la sèrie.

ARXIVAT A:
MúsicaSèries
Anar al contingut