Itàlia

Steve Bannon ja té la seva acadèmia per formar polítics d'extrema dreta a Europa

L'exassessor de Donald Trump vol aglutinar els moviments catòlics més conservadors i la ultradreta per fer el salt a la política europea

RedaccióActualitzat

Steve Bannon, l'estrateg de la campanya electoral que va aconseguir que l'empresari Donald Trump ocupés el Despatx Oval de la Casa Blanca, té ara els ulls posats a Europa.

Bannon vol impulsar a Europa un front ultradretà i populista amb la vista posada en les eleccions europees del maig del 2019. Per fer-ho vol sumar el suport dels grups catòlics més conservadors i de moviments d'ultradreta.

El primer pas ha estat la creació d'una acadèmia a la cartoixa de Trisulti, un monestir del segle XIII situat a uns 130 quilòmetres de Roma.

Allà Bannon vol crear un espai adient per esculpir una fornada de nous polítics "cristians" capaços de "promoure els fonaments judeocristians de la civilització occidental."

 

Per tirar endavant aquesta nova universitat del populisme a Europa, l'exassessor de Trump compta amb l'ajut de Benjamin Harnwell, molt conegut en els cercles ultraconservadors del Vaticà contraris al papa Francesc i director del "think tank" catòlic Institut Dignitatis Humanae.

Benjamin Harnwell té molt clar què pretenen amb aquest centre de formació dels futurs líders conservadors europeus:

"Bannon ens va animar a fer aquest projecte. El concepte és seu. La idea és defensar el concepte d'Occident i especialment el d'Occident de base judeocristiana. Promourem el reconeixement que l'home està fet a imatge i semblança de Déu."

"Serà un instrument per ajudar els polítics cristians a ser plenament cristians en el servei públic."

L'acadèmia començarà a funcionar l'any vinent i es finançarà amb donacions privades. S'hi impartiran quatre cursos de dues setmanes de durada amb assignatures com filosofia, teologia, economia i història, que en seran els eixos formatius.

Entre els impulsors del projecte de l'acadèmia hi ha un altre personatge influent als Estats Units: el cardenal Raymond Leo Burke, que va ser prefecte del Tribunal Suprem de la Signatura Apostòlica i que també és un opositor aferrissat a la política del papa Francesc.

 

Ni Steve Bannon ni Benjamin Harnwell amaguen les seves simpaties pel ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini. Aquest dissabte, el líder de la Lliga es trobarà a Roma amb Steve Bannon i la líder de la formació neofeixista Germans d'Itàlia, Giorgia Meloni, per certificar un acord per aglutinar les forces conservadores i intentar donar la sorpresa en les properes eleccions al Parlament Europeu.

Tant Bannon com Salvini defensen que la dura postura de les forces populistes de dreta contra l'acollida d'immigrants no xoca amb el missatge d'acollida de l'Església catòlica. Consideren que cal cercar "un equilibri just", contemplar la realitat de la immigració, però, sobretot, "defensar als nostres treballadors, que també són vulnerables."

 

 

ARXIVAT A:
Extrema dretaUnió Europea
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut