El director d'Sportcat, Jordi Surós, amb l'aparell innovador
El director d'Sportcat, Jordi Surós, amb l'aparell innovador

Sportcat, primera clínica catalana a utilitzar una tecnologia innovadora per tractar i prevenir l'osteoporosi

Actualitzat

ACN Girona - El centre de medicina esportiva Sportcat (SportsMedicine), de Girona s'ha convertit en la primera clínica catalana que posa en pràctica una nova tecnologia per tractar i prevenir l'osteoporosi (malaltia degenerativa que debilita la densitat dels ossos) i que estimula el teixit ossi a través de la tecnologia MBST ressonància magnètica terapèutica. Sportcat, amb més d'una dècada d'experiència en la rehabilitació, ha importat d'Alemanya un aparell d'electromedicina pioner en el tractament de l'osteoporosi, l'Osteospin, que inhibeix la degeneració òssia i estimula les cèl·lules de producció dels ossos. El tractament es duu a terme en deu sessions durant dues setmanes, és indolor i no té efectes secundaris.

Sportcat és el primer centre català que aposta per una nova tecnologia per tractar i prevenir l'osteoporosi a través d'un sistema importat d'Alemanya que estimula el teixit ossi. El doctor que coordina l'estudi a nivell estatal, Jordi Surós, assegura que aquesta nova opció terapèutica és "una llum d'esperança" per a un gran nombre de gent que pateix o "patirà" osteoporosi. Segons el director d'Sportcat, els tractaments que s'utilitzen actualment tenen moltes limitacions: "Els processos farmacològics només vetllen perquè es disminueixi el risc de fractura, però no tenen en compte si es millora la densitat òssia de l'usuari".

La companyia alemanya Med Tec, que ha rebut premis i reconeixements de prestigi, té la patent d'Osteospin, l'aparell d'MBST ressonància magnètica terapèutica. La magnetoteràpia és, des de fa dècades, una opció molt utilitzada en la rehabilitació pels beneficis que té a nivell circulatori, antiinflamatori i ossi, i la ressonància magnètica terapèutica és un pas més d'aquesta tecnologia.

Les dues teràpies són completament innòcues pels pacients, amb irradiacions no ionitzants i sense cap efecte secundari.

L'osteoporosi afecta principalment a dones postmenopàusiques perquè els estrògens són els màxims responsables de l'absorció del calci. També afecta a homes i persones amb patologies degeneratives com les distròfies òssies, hiperparatiroidisme primari o secundari, hipertiroidisme, mieloma, celiaquia, la síndrome de Cushing i mastocitosis, entre d'altres.

El tractament es realitza en un total de 10 sessions en dues setmanes i és indolor. El pacient està estirat i es pot moure (a diferència d'una ressonància magnètica de diagnòstic per la imatge) i és una aparell sense sensació claustrofòbica, ja que està obert.

Sportcat és un centre multidisciplinar de medicina esportiva situat a Girona amb una dècada de trajectòria. Es dedica a la rehabilitació, fisioteràpia, podologia, biomecànica, psciologia esportiva, nutrició, prevenció de lesions degeneratives i a la readaptació esportiva. Compten amb un equip de 17 professionals coordinat i dirigit pel doctor Jordi Surós, especialitzat en fisioteràpia, medicina i traumatologia esportiva, i osteopatia, entre altres. També ha col·laborat amb el FC Barcelona, el RCD Espanyol, el Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat i ha dirigit els serveis mèdics del Girona FC i està acreditat pel Departament de Salut i el d'Esports com a centre mèdic d'alt rendiment esportiu. A més, és l'únic centre mèdic a Catalunya acreditat per la Destinació Turística Esportiva (DTE) per l'Agència Catalana de Turisme per ser un referent internacional per molts esportistes professionals

Anar al contingut