Sortir-se'n a la selectivitat malgrat les dificultats: les històries de la Fàtima i la Marta

La Marta Merino, que ha estudiat mentre es tractava d'un càncer, i la Fàtima Barry, que va arribar fa tres anys del Senegal sense saber ni català ni castellà, han superat les PAU

Mireia Rom Salvador/Àgata Fàbregas GomisActualitzat

Els més de 40.000 alumnes que s'han presentat a la selectivitat aquest juny ja saben quina nota tenen. Després de saber-se que aquest any hi ha hagut dos 10, hi ha alumnes que, al marge de la seva nota, ja han triomfat perquè se n'han sortit tot i no tenir-ho gens fàcil. Són històries com les de la Marta i la Fàtima.

La Marta Merino ha estudiat a l'Institut Joan Ramón Benaprès de Sitges. Al gener li van diagnosticar un càncer. L'esforç i la perseverança l'han portat a superar el batxillerat i la selectivitat amb èxit, té un 7,7.

Vol estudiar el doble grau d'Educació Infantil i Primària a la URV. Encara pendent de les últimes sessions de quimioteràpia, ens ha explicat com ha compaginat la complexitat d'enfrontar-se a un càncer en un moment acadèmicament tan decisiu com és cursar segon de batxillerat i superar les PAU. El suport de família, professorat i amics ha estat clau.

La Fàtima Barry és del Senegal i va arribar fa tres anys a Mataró sense saber català ni castellà. Ha estudiat 4t d'ESO i primer i segon de batxillerat a l'Institut Laia l'Arquera i ho ha fet en plena pandèmia. És la gran de sis germans. El seu pas cap a la universitat també és un èxit per a la seva família, un exemple a seguir per als germans.

Com la Marta, creu que el suport dels seus pares, professors i companys ha estat essencial per sortir-se'n. Tres anys després d'arribar a Catalunya procedent de Dakar, no es reconeix. Assegura, entre motivada i orgullosa, que és una altra Fàtima, i que encara no es creu el camí que ha fet.

Pots veure com expliquen la seva història en aquest reportatge:

ARXIVAT A:
SelectivitatEducació
Anar al contingut