Sondeig Galícia: el PP mantindria la majoria absoluta

Malgrat la forta pujada del BNG en aquestes eleccions, l'esquerra no aconseguiria arribar al govern de la Xunta, segons el sondeig de la televisió pública gallega TVG

RedaccióActualitzat

El Partit Popular podria retenir quatre anys més el govern de la Xunta de Galícia si es compleixen els pronòstics del sondeig difós per TVG, la televisió pública gallega.

Segons aquest sondeig, elaborat amb enquestes durant tota la campanya, el PP obtindria entre 39 i 40 escons, és a dir, tres escons menys que ara fa quatre anys, però encara per sobre de la majoria absoluta del Parlament gallec, situada en els 38 escons. Alfonso Rueda, que va accedir a la presidència de la Xunta per la marxa d'Alberto Núñez Feijóo, conservaria el control de l'executiu gallec.

El BNG faria bons els pronòstics que li donaven una forta pujada amb el lideratge d'Ana Pontón, i assoliria entre 25 i 26 representants, quan el 2020 en va obtenir 19. Aquests bons resultats, amb un creixement d'entre sis i set diputats, no li permetrien, però, assolir el govern de la Xunta, ni tan sols amb el suport dels socialistes.

Per contra, el PSG-PSOE recularia. El partit liderat per José Ramón Gómez Besteiro podria perdre fins a cinc escons i es quedaria amb una forquilla al voltant de 9 o 10 diputats, quan fa quatre anys en tenia 14.

Així quedaria el Parlament gallec, segons el sondeig de TVG
Així quedaria el Parlament gallec, segons el sondeig de TVG

Segons el sondeig de TVG, l'hemicicle de Santiago de Compostel·la mantindria només tres grups parlamentaris, perquè cap altra formació aconseguiria els vots necessaris per entrar al Parlament. L'únic que tindria alguna possibilitat d'entrar a la cambra és Democracia Ourensana, que podria obtenir un diputat, tot i que no el té assegurat.

Quedarien fora del Parlament tant Sumar, de Marta Lois, fins fa no gaire portaveu de la formació al Congrés, com Podem, amb Isabel Faraldo. Tampoc no hi entraria l'extrema dreta de Vox, que el CIS en algun moment li va atorgar la possibilitat d'aconseguir un escó.

 

ARXIVAT A:
Galícia
Anar al contingut