Solidaritat per sortir d'Ucraïna: el viatge d'una noia de Vic per ajudar unes amigues
La Dasha, la Vitalina i l'Olga són amigues de la infància

Solidaritat per sortir d'Ucraïna: el viatge d'una noia de Vic per ajudar unes amigues

Veiem el periple de la Dasha i la Vitalina per sortir d'Ucraïna, gairebé 700 quilòmetres en cotxe fins a la frontera d'Eslovàquia, on s'han trobat amb l'Olga, amiga de la infància, i la seva parella

La Dasha i la Vitalina són dues germanes ucraïneses que han sortit com han pogut del seu país. Un cop a la frontera amb Eslovàquia, s'han trobat amb l'Olga, catalana, amiga de la infància, i que ha anat a buscar-les per acollir-les a Catalunya.

"Ens van contactar dient que hi havia una situació d'emergència, i la cosa va escalar molt ràpid. Ens van demanar ajuda. Va semblar que volien marxar del país i els vam dir que a Catalunya, a casa nostra, els obríem les portes".

El retrobament no ha estat fàcil. Elles han hagut de creuar mig país. Gairebé 700 quilòmetres fugint de la guerra, com han pogut, i deixant enrere la seva família, que ha preferit quedar-se a Ucraïna.

"La nostra mare tenia por i no ha volgut marxar. Se sent millor a casa seva, amb els nostres germans petits."

Tot i que voldrien tornar al seu país tan aviat com puguin, saben que la situació és incerta i de moment s'instal·laran a casa de l'Olga.

Mira tots els detalls d'aquesta història de solidaritat en aquest reportatge:

ARXIVAT A:
RússiaUcraïna
Anar al contingut