Madrid

Solbes diu que el nou finançament està més a prop dels 7.000 milions d'euros que dels zero

El vicepresident econòmic, Pedro Solbes, no ha volgut concretar cap xifra sobre el nou finançament per a totes les comunitats autònomes. Només s'ha limitat a dir que estarà "més a prop dels 7.000 milions d'euros que dels zero". La vicepresidenta del govern de l'Estat, María Teresa Fernández de la Vega, va assegurar divendres passat que aquesta setmana hi hauria xifres. Però Solbes ha dit que encara no és el moment de donar cap dada i que el seu departament manté "contactes a diferents nivells" amb les comunitats autònomes.

Actualitzat
Aquest matí la Cadena Ser havia avançat que la xifra del nou finançament estaria al voltant dels 7.000 milions d'euros, mentre que la Generalitat de Catalunya en reclama 12.000 milions.

La portaveu del PP al congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, ha instat el president del govern de l'Estat, José Luis Rodríguez Zapatero, a donar a conèixer al Congrés les xifres del nou model de finançament. S'ha referit, especialment, als milions addicionals d'euros que aportarà l'Estat.

El vicesecretari general del PSOE, José Blanco, ha exigit al PP "seny i responsabilitat" per donar suport al "millor" sistema de finançament autonòmic per equilibrar els ingressos de les comunitats en funció de l'augment de població dels últims anys.

Des de Catalunya el president de CiU, Artur Mas, ha requerit el president de la Generalitat, José Montilla, a "dir amb tota rotunditat" que la proposta "no compleix l'Estatut". D'altra banda, el president d'ERC, Joan Puigcercós, ha advertit Solbes que seria "gairebé irrisori" que l'Estat destini 7.000 milions d'euros al finançament autonòmic.
Anar al contingut