Societat Civil Catalana no convida Vox a la manifestació del 27-O

L'entitat ha convocat la ciutadania a anar vestida de blanc com a "símbol de pau i contra la violència"

RedaccióActualitzat

Diumenge, Societat Civil Catalana (SCC) convoca una manifestació al passeig de Gràcia de Barcelona amb la intenció de recuperar l'esperit de la marxa per la unitat d'Espanya del 8-O del 2017. Sota el lema "Per la concòrdia, per Catalunya, prou", l'entitat ha convocat la ciutadania a anar vestida de blanc com a símbol de pau i contra la violència.

Tot i que la capçalera serà de ciutadans anònims hi haurà representants del PP, Cs i els socialistes. Hi assistiran Pablo Casado, Albert Rivera, Josep Borrell i Miquel Iceta. Des de l'organització asseguren que prendran mesures per evitar la presència de grups d'extrema dreta.

En una entrevista a RAC1, el president de SCC, Fernando Sánchez Costa, ha assegurat que no han convidat Vox a la manifestació. Preguntat sobre la presència de l'extrema dreta, ha explicat que no tenen interlocució amb el partit i que, per tant, no hi estan convidats:

"Hem convidat tots els qui defensen la democràcia, la Constitució i l'autogovern de Catalunya."

Sánchez Costa ha defensat que volen que sigui una manifestació "de la centralitat catalana", per la qual cosa qualsevol que surti d'aquest espai no és benvingut.

 

Indignats a Vox: "És un acte de rendició"

La cúpula de Vox ha carregat aquest divendres contra SCC per excloure'ls de la manifestació. El líder del partit, Santiago Abascal, afirma que "Societat Civil Catalana emula les pràctiques d'exclusió dels separatistes".

 

També l'eurodiputat Jorge Buxadé ha censurat Societat Civil Catalana: "Diu el president de SCC que no té interlocució amb Vox. Doncs deu haver perdut el meu número de telèfon."


Rememorar el 8-O

El president de SCC assegura que volen rememorar l'esperit de la manifestació de 2017 quan "van descarrilar els plans de l'independentisme":

"Diumenge pot tornar a ser un dia històric, un dia molt potent per fer sentir la nostra veu per superar aquesta fase en què ens trobem a Catalunya. Per dir prou a la confrontació, prou a aquest clima de violència que hem viscut la setmana passada, prou a la decadència perquè entenem que això que vivim a Catalunya i el procés ens porta a la decadència."

Sánchez Costa ha destacat que en l'acte posterior a la manifestació miraran de "reduir el to polític" per evitar que els partits l'aprofitin per fer campanya electoral.

ARXIVAT A:
Extrema dretaVoxSocietat Civil CatalanaProcés català
Anar al contingut