Societat Civil Catalana ha portat la senyera a l'amfiteatre de Tarragona. (Foto: SCC)
Societat Civil Catalana ha portat la senyera a l'amfiteatre de Tarragona. (Foto: SCC)
Tarragona

Societat Civil Catalana mobilitza més de 3.000 persones a Tarragona en l'acte de la Diada contrari a la consulta

Segons els Mossos, unes 3.500 persones participen a l'acte de Societat Civil Catalana contrari a la consulta

RedaccióActualitzat

Tarragona ha estat l'escenari també, amb motiu de l'11 de Setembre, d'una mobilització contrària a la consulta, la que ha organitzat Societat Civil Catalana, amb el suport del PPC i C's. L'acte, amb el lema "Recuperem el seny, recuperem la senyera",  ha aplegat milers de persones, segons els organitzadors. Els Mossos d'Esquadra han xifrat l'assistència en 3.500 persones, mentre que la Guàrdia Urbana de Tarragona duplica el càlcul, fins als 7.000.

Els manifestants han desplegat una senyera de grans dimensions que han passejat pels carrers de la ciutat, fins a l'amfiteatre romà, on s'ha llegit un manifest. "Cal dir-ho ben alt i ben fort: avui som milers de de catalans i catalanes vinguts de molts indrets malgrat les dificultats i els obstacles", ha afirmat el portaveu i vicepresident de SCC, Joaquim Coll. En el manifest, ha denunciat que s'han "aixecat murs de silenci, mentida i ocultació de la realitat catalana, rica i complexa, de la realitat de la nostra història i de la pluralitat dels nostres anhels col·lectius".

Coll ha citat Raimon per dir que "nosaltres també venim d'un silenci, potser no tan antic i llarg com el que cantava Raimon als anys 70, però igualment inacceptable" i ha remarcat que "no podíem consentir que l'única veu que s'escoltés per la Diada fos la d'aquells que ens volen dur a una trencadissa".

En un altre discurs al final de la manifestació, el president de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, ha afirmat que la independència "ni la volem, ni ens convé". Durant l'acte s'ha interpretat "El cant de la senyera", que ha acabat amb crits de "Visca Catalunya" i "Visca Espanya". 

Al recinte s'han pogut veure banderes catalanes i espanyoles, pancartes com "Més ponts, no murs" o "Pujol i la casta ens roba" i s'han sentit crits com "La senyera és de tots". La mobilització ha acabat amb una projecció en 3D a les muralles, en què, entre altres coses, s'ha explicat que després de la Guerra de Successió "va començar la prosperitat", i un espectacle pirotècnic.

L'acte ha comptat amb l'assistència de la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, i el de C's, Albert Rivera, així com de la socialista Carme Chacón. La dirigent popular ha assegurat que la manifestació de la "V" demostra que l'independentisme "va de caiguda" i ha pronosticat "el final d'una etapa". Rivera ha acusat Artur Mas i Oriol Junqueras de "partir la societat catalana", mentre que Chacón ha reclamat que la Diada "torni a ser la de tots els catalans, sense distinció". 

Anar al contingut