"Soc qui soc gràcies al que he viscut i he patit": dansa inclusiva al Mercat de les Flors

Els intèrprets de "Kebo" no amaguen les cicatrius que la vida els ha deixat a la pell i ballen amb elles

Actualitzat

L'espectacle de dansa "Kebo" inicia una trilogia sobre la memòria dels cossos al Mercat de les Flors. Tres propostes que permeten a persones amb diversitat funcional poder-se expressar i participar en espectacles programats als espais de la cartellera regular. 

Al Japó, la filosofia kintsugui consisteix a reparar amb or els objectes de ceràmica trencats per realçar les fractures i crear peces noves encara més belles.

"Kebo" és un espectacle de dansa que s'inspira en aquesta tècnica. Però aquí les fractures són les cicatrius que la vida ha deixat a la pell dels intèrprets, que no les amaguen sinó que les ensenyen i les ballen:

"La vida ens va marcant, i ens va diferenciant i ara jo soc qui soc gràcies al que he viscut i he patit."

Diu Vero Cendoya que amb la seva companyia fa cinc anys que treballa fent dansa inclusiva i lluitant perquè se'ls consideri com la resta d'espectacles a la programació regular d'equipaments i festivals. 

Un repartiment divers de la companyia de Vero Cendoya interpreta "Kebo"(3cat)

Una filosofia que comparteix amb les dues obres que també es podran veure la setmana que ve al Mercat.

A "Harmonia", un grup divers de ballarins de la companyia alemanya Unusual Symptoms, reivindiquen la importància de ballar plegats per damunt dels codis i les jerarquies de la dansa. 

"The other side of the dance", en canvi, és un solo de la ballarina portuguesa Diana Niepce. La caiguda d'un trapezi li va causar una lesió medul·lar que no li ha impedit ballar i portar el seu cos al límit.
 

 

 

ARXIVAT A:
Cultura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut