Moscou

Snowden assegura que els canvis a l'NSA demostren que va fer ben fet

Són noves declaracions de l'extècnic de la CIA, que ha aparegut en videoconferència des de Rússia per dir que tornaria a fer el que va fer i que sense la filtració mai s'haurien millorat les garanties de privacitat de milers de ciutadans.

RedaccióActualitzat

Edward Snowden tornaria a fer el que va fer: filtrar documents que han posat al descobert el sistema d'espionatge massiu dels Estats Units. L'exanalista de la CIA ho ha explicat en una nova aparició en videoconferència des de Rússia, país que l'acull temporalment des del juny passat. Snowden ha fet aquestes noves declaracions aprofitant la seva participació en un debat a Austin, Texas, sobre el paper de la comunitat tecnològica per protegir-se, precisament, de l'espionatge massiu.

"Tornaria a fer-ho? Absolutament. Independentment del que em passi. És una cosa que tenim dret a saber", ha afirmat Snowden, que ha assegurat que sense la seva filtració mai s'haurien fet passos per protegir la privacitat dels milions de dades de ciutadans.

De fet, l'exanalista de la CIA considera que els canvis fets a l'Agència de Seguretat Nacional (NSA) i en el programa d'espionatge massiu dels EUA demostren que tenia raó. "Vaig jurar respectar i defensar la Constitució i vaig veure com la violaven a una escala massiva", ha afegit.

Snowden ha demanat a la comunitat tecnològica reunida a Austin que desenvolupi eines per protegir el públic de l'espionatge massiu dels EUA. "La gent que és a Austin és la que realment pot ajudar a solucionar això", ha afirmat a través de dues pantalles gegants davant d'un auditori ple de milers d'assistents al festival multidisciplinar (tecnologia, música i cinema) South by Southwest (SXSW), que s'ha celebrat a Austin.

D'altra banda, també ha insistit a l'opinió pública que si abaixa la guàrdia i permet que l'NSA continuï amb les seves accions "la resta de governs ho interpretaran com una llum verda per fer el mateix".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut