Segons els bombers, el foc es va propagar ràpidament a causa de l'explosió d'una bombona d'oxigen (EFE/Manish Jain)

Sis nadons morts i sis més ferits en l'incendi d'un hospital infantil de Nova Delhi

En un altre foc a l'oest del país, han mort almenys 27 persones, la majoria infants, que eren en un parc d'atraccions que les flames han reduït a ferralla

RedaccióActualitzat

Almenys sis nadons acabats de néixer han mort i una dotzena més han resultat ferits en un incendi que s'ha declarat aquest dissabte a la nit l'hospital infantil New Born Baby Care de Vivek Vihar, a la ciutat índia de Nova Delhi.

Els equips d'emergència han rescatat una dotzena de nounats, que han estat traslladats a un altre centre hospitalari, segons ha informat "The Times of India".


El cos de bombers de Delhi va rebre una trucada d'avís cap a dos quarts de 12 de la nit (hora local). Agents de policia i efectius dels bombers es van desplaçar fins al lloc per sufocar el foc. "En total, 16 unitats de bombers van arribar al lloc i el foc ha quedat extingit per complet", ha relatat l'oficial de Bombers Rajendra Atwal. També han quedat afectats per les flames dos pisos més d'un edifici residencial a tocar de l'hospital, ha afegit Atwal.

"El foc es va propagar massa ràpidament a causa de l'explosió d'una bombona d'oxigen", ha dit el director del departament de bombers de la ciutat, Atul Garg, a l'agència de notícies Press Trust of India (PTI).

En un primer moment s'ha parlat de set nadons morts, però, segons ha precisat el cap de la policia local Surendra Choudhary, dels 12 nadons rescatats, sis ja estaven morts quan se n'han fet càrrec els equips mèdics, mentre que un setè havia mort abans de l'incendi. Els altres cinc els han traslladat a un altre hospital on han quedat ingressats. 

Tant el primer ministre indi, Narendra Modi, com el ministre en cap de Delhi, Arvind Kejriwal, han descrit l'incendi i la mort dels nounats com "punyents" en missatges a les xarxes socials.

El primer ministre indi ha anunciat indemnitzacions per a les famílies afectades per l'incendi (EFE/Manish Jain)

Kejriwal ha advertit que "els responsables d'aquesta negligència no en sortiran impunes". Choudhary no ha explicat com s'ha produït la mort dels nounats, però ha assegurat que "s'estan iniciant procediments legals contra el propietari de l'hospital".

El nord de l'Índia està passat per un episodi de calor abrusadora, amb temperatures a Nova Delhi que van arribar dissabte als 46,8 graus, segons l'Agència Meteorològica de l'Índia.

El primer ministre ha anunciat indemnitzacions per a les famílies afectades per l'incendi amb 200.000 rúpies (unes 2.200 euros) pels cada nadó mort i 50.000 rúpies (unes 550 euros) per cada ferit.

Una trentena de morts en l'incendi d'un parc de jocs

Les mateixes indemnitzacions que ha anunciat Modi per les víctimes d'un altre incendi que aquest dissabte ha causat la mort d'almenys 27 persones, la majoria infants, que s'ha declarat en un parc d'atraccions a la ciutat de Rajkot, a l'estat de Gujarat, a l'oest del país. 

Les flames han destruït completament un parc d'atraccions, TRP Game Zone, que tenia diverses àrees de jocs, pistes de cotxes, trampolins principalment per a nens i joves, que han quedat reduïts a ferralla.

El comissari de la policia local, Raju Bhargava, ha explicat que de moment s'havien rescatat 27 cossos, la majoria menors, mentre s'investiguen les causes del sinistre. Mitjans locals, que citen fonts sanitàries, parlen de 30 víctimes i de diversos desapareguts. 

Les primeres investigacions indiquen que el foc hauria pogut començar per uns treballs de soldadura que s'estaven fent en una construcció adjacent, ha dit Bhargava en una compareixença.

"Allà hi havia molt material inflamable, que es va incendiar molt ràpidament i es va estendre per tota la zona de joc."

 

El foc ha reduït a ferralla el parc d'atraccions (EFE/Siddharaj Solanki)

Els propietaris de les instal·lacions han estat detinguts per prendre'ls declaració, ja que, segons la policia encara no s'han pogut confirmar les causes del foc.

La zona de joc, un cobert metàl·lic de dos pisos fet de làmines metàl·liques, no tenia certificat de funcionament (NOC) del departament de bombers municipal, segons fonts oficials.

ARXIVAT A:
MenorsIncendisL'Índia
Anar al contingut