Barcelona

Sis estudiants es declaren en vaga de fam contra el tancament dels menjadors universitaris

Sis estudiants de la Universitat de Barcelona han començat aquest dimarts al matí una vaga de fam per protestar per la privatització i el possible enderrocament dels menjadors universitaris situats al Campus Diagonal de la Universitat de Barcelona. Sota el lema "La UB ens mata de gana", els estudiants, que també recullen firmes, s'han encadenat a l'entrada dels menjadors. Alumnes i personal d'administració i serveis de la UB es concentraran aquest dimecres davant dels menjadors per demanar que no els tanquin.

Actualitzat

Segons ha explicat l'Associació d'Estudiants Progressistes (AEP), convocant de la protesta, els estudiants tenen la intenció de fer vaga de fam durant dos dies per denunciar que "els menjadors han estat externalitzats i seran enderrocats el curs vinent per motius d'estalvi pressupostari".

Per l'AEP, aquests menjadors constituïen "l'únic servei públic d'alimentació del sistema universitari català", i ofereixen un servei de més qualitat i més assequible que els bars de les facultats.

Per tot això, han iniciat un seguit d'accions per "denunciar aquesta problemàtica, en concret, i la crisi financera de la Universitat de Barcelona, en general".

Anar al contingut