Sis consells a tenir en compte per l'onada de calor que ja es comença a notar

El PROCICAT ha activat l'alerta per temperatures extremes, que afectaran sobretot les comarques de Ponent

Actualitzat

Després d'un mes de maig amb rècord de temperatures màximes, la segona setmana de juny arrenca amb la previsió d'una nova onada de calor, la segona aquesta primavera.

Perquè es pugui considerar onada de calor, s'han de registrar temperatures superiors a la mitjana durant tres dies consecutius. Tot i que la pujada de temperatures serà generalitzada a tot el territori, afectarà sobretot a les comarques de Ponent i la Catalunya Central, a partir de dimarts, i sobretot dimecres i dijous.

De moment aquest cap de setmana ja s'han acostat als 40 graus a punts del Segrià i la Noguera, i fins a 39 °C a Lleida i Baldomar. La costa s'ha quedat al marge de les fortes calorades.

 


El PROCICAT ha activat l'alerta per onada de calor, i segons les previsions, les comarques més afectades seran el Segrià, el Pla d'Urgell i la Noguera. L'alerta s'ha ampliat també a tota la demarcació de Lleida i al Solsonès.

A partir de dimarts, a més, l'alerta s'estén a les comarques del Prepirineu i la Catalunya Central.

Protecció civil ha demanat als ajuntaments de les poblacions més afectades que habilitin espais frescos i amb aire condicionat, i també una especial atenció a aquelles persones més vulnerables.

 

Consells d'autoprotecció per a l'onada de calor:

- Bona hidratació: beure aigua, evitar l'alcohol i els àpats copiosos.

- Evitar les hores centrals del dia per fer activitats i concentrar- les, sempre que sigui possible, a primera hora del matí o cap al vespre.

- Si s'ha de treballar a l'exterior, fer servir una gorra o barret i augmentar la hidratació.

- Tenir especial cura dels infants, gent gran o amb malalties cròniques. Visitar a familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que s'hidraten.

- Si no es disposa d'aire condicionat o ventiladors a casa, és recomanable passar com a mínim un parell d'hores en un lloc climatitzat, com ara un centre comercial o un equipament públic per exemple, una biblioteca.

- Assegurar-nos que les mascotes tenen aigua abundant i que s'estiguin a l'ombra, i treure'ls a passejar evitant les hores centrals del dia.

ARXIVAT A:
Onada de calor
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut