El nou analitzador clínic amb espectròmetre de masses de l'Hospital de Bellvitge
El nou analitzador clínic amb espectròmetre de masses de l'Hospital de Bellvitge

S'instal·la a l'Hospital de Bellvitge el primer analitzador clínic automatitzat de l'Estat amb espectrometria de masses

ACN L'Hospitalet de Llobregat - El Laboratori Clínic Territorial Metropolitana Sud (LCTMS), ubicat a l'Hospital Universitari de Bellvitge (HUB), compta amb el primer analitzador clínic automatitzat de l'Estat amb espectrometria de masses. S'utilitzarà per analitzar mostres de pacients per facilitar la presa de decisions clíniques i tindrà especial impacte en la prevenció del rebuig en els transplantaments d'òrgans. En pacients en risc de rebuig de l'òrgan o de toxicitat per diverses raons, el dispositiu permetrà que els metges especialistes disposin de forma ràpida i precisa d'informació sobre l'efectivitat de la medicació en el pacient i puguin modificar-la, si és necessari, per aconseguir la supervivència de l'empelt.

Aquest dispositiu és el primer del seu tipus que tindrà un ús assistencial a tot l'Estat per a la determinació d'immunosupressors, i tindrà un gran impacte en els serveis de diagnòstic de l'HUB.

Funcionarà els set dies de la setmana ininterrompudament, el que assegurarà la continuïtat del servei durant els caps de setmana i dies festius. També permet l'automatització completa, des de la càrrega de la mostra fins a l'entrega de resultats. Això simplificarà tant la formació dels tècnics com el procés i la rutina de laboratori, obtenint els resultat més ràpidament i amb una reducció de la probabilitat d'error.

A més de donar servei a Bellvitge, un dels hospitals on més trasplantaments es realitzen a Catalunya, el nou dispositiu, anomenat Cascadion SM, s'emprarà per a les determinacions requerides pels especialistes de l'Institut Català d'Oncologia (ICO) sobretot en els transplantaments de moll d'os per a pacients oncològics i hematològics. En paral·lel, prestarà servei al Laboratori ICS Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre i puntualment a altres hospitals -no només de l'ICS- que sol·licitin aquest tipus de proves.

Un nou laboratori preparat per a la medicina personalitzada de precisió

El nou Laboratori Clínic Territorial Metropolitana Sud (LCTMS) realitza més de 12 milions de determinacions anuals per donar servei a l'Hospital Universitari de Bellvitge, l'Hospital de Viladecans, dispositius d'atenció urgent i continuada, i 47 equips d'atenció primària i ASSIR de l'Àrea Metropolitana Sud de l'ICS, tots ells amb un total de 83 centres d'extracció i recollides de mostres.

El servei duu a terme les anàlisis clíniques i les determinacions de bioquímica clínica, hematologia, immunologia, genètica i microbiologia i parasitologia dels centres assistencials. De fet, el 70% de les decisions clíniques de l'equip mèdic es fonamenten en el resultat de les proves que es duen a terme al laboratori.

Anar al contingut