Simona Levi denuncia al Grec la manipulació de la participació política

Ho ha fet actualitzant "Realitats avançades", una obra de fa deu anys

RedaccióActualitzat

L'activista i directora de teatre Simona Levi ha presentat al festival Grec "Realitats avançades 2. Enlluernats per la democràcia", actualització de l'obra que ja va estrenar fa deu anys.

A mig camí d'una obra de teatre, un míting polític i una assemblea de partit, el públic assistent hi participa votant una i altra vegada, responent a mà alçada preguntes inútils que van fent cada vegada més absurda la situació.

 

Tot això enmig d'elogis desmesurats a la participació política per part dels actors:

"La participació és el cor mateix de la democràcia. Avui en dia, sense participació, entabanar-nos seria una tasca molt més àrdua."

 

Levi afirma que vol evidenciar que la participació que promouen la majoria de partits polítics és una farsa. I apunta directament a Podem:

"Volem mostrar com els partits simulen que les seves bases compten per a alguna cosa, mentre que en realitat no compten de veritat."

"Podem són els primers a mentir i a manipular aquesta idea de participació, i tots els altres han imitat el seu estil. És un estil xalet sí, xalet no..."

"Participar per mi és que la ciutadania pugui ser part de les decisions, seriosament, i que agafi responsabilitat. Que tothom opini no és participació."

 

A més de directora de teatre, Simona Levi és l'ànima de la plataforma Xnet, que promou la democràcia en xarxa, i també de 15MPaRato, el nucli d'activistes que va aconseguir portar a judici la cúpula de Bankia.

 

Segons Levi, un exemple molt clar de participació real va ser el referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre:

"L'1 d'octubre la societat civil ha pres tanta responsabilitat que ha rebut moltes hòsties. És una de les representacions més clara de com el sistema no vol que participem, perquè aquesta sí que és participació, i si a la participació real la resposta són hòsties, vol dir que justament no és la que ens estan donant ara."

L'opció pel teatre polític és radical en Levi: la seva última obra va ser "Hazte banquero, tarjetas black: todo lo que quisieron ocultarte", fruit de la seva feina d'activista contra la cúpula de Bankia.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut