Piulades contra Catalunya recollides a l'Apuntem.cat.
Piulades contra Catalunya recollides a l'Apuntem.cat.
Barcelona

SI denunciarà davant la Fiscalia de Delictes d'Odi i Discriminació les piulades contra Catalunya arran dels focs a l'Empordà

Solidaritat portarà davant de la Fiscalia de Delictes d'Odi i Discriminació les piulades perquè "inciten a l'odi i la xenofòbia contra Catalunya i els catalans". Entre elles, "Catalunya es crema i demanen ajuda en català; doncs la seva puta mare els ajudarà per rucs" o "Catalunya demana ajuda a l'exèrcit ESPANYOL. Jo els enviava uns quants bidons de benzina. El foc purifica".

RedaccióActualitzat
Solidaritat Catalana per la Independència portarà davant de la Fiscalia de Delictes d'Odi i Discriminació de Barcelona un recull de piulades contra Catalunya. La formació denuncia que, en les últimes hores, han augmentat els missatges que "inciten a l'odi i la xenofòbia contra Catalunya i els catalans" arran dels incendis que cremen l'Alt Empordà.

A més de les piluades a Twitter, els diputats denunciaran també els comentaris en la mateixa línia que han vist a diaris digitals i webs, en què, segons diuen, "han demanat literalment que cremi Catalunya sencera amb tots els catalans a dins".

Serà dijous quan els diputats independentistes portaran el recull de piulades davant del fiscal coordinador contra els delictes d'odi i discriminació de Barcelona, Miguel Ángel Aguilar, amb qui intentaran reunir-se per demanar-li que aquests tipus d'accions ja les  faci "d'ofici" la mateixa fiscalia. I és que els independentistes consideren que aquestes piulades generen "alarma social" i suposen un atac anticatalà emparat en "la impunitat que tenen aquest tipus de plantejaments a les xarxes socials".

En el recull de missatges que han proliferat a Twitter" i que vinculaven els focs de l'Empordà amb missatges contra el català i Catalunya i que rebutjaven l'ajuda per apagar-los: "Catalunya es crema i demanen ajuda en català, doncs la seva puta mare els ajudarà per rucs"; "Als que demaneu ajuda en l'incendi de Catalunya i ho feu en català, potser més gent us entendria en castellà. Pallassos" o "Si escriviu en català, és lògic que no us ajudin. Si no s'entén, rucs!!". I altres missatges encara més contundents que també recull la formació, com "Catalunya demana ajuda a l'exèrcit ESPANYOL. Jo els enviava uns quants bidons de benzina. El foc purifica"; "Els bombers catalans intenten apagar el foc a escopinades per no gastar aigua", "Atenció, missatge per a tot Espanya: aquests catalans es creuen moltes coses, així que... Mort a tots. Sense compassió. Gràcies", o "Putos catalans de merda. Tant de bo es morin tots".

Molts d'aquests comentaris també els recullen plataformes catalanes com Apuntem.cat.
Anar al contingut